De keuken

Bidfood organiseert proeverij voor zorgprofessionals


Ook mensen die problemen hebben met eten hebben recht op lekkere maaltijden, die er smakelijk uitzien. Vanuit die gedachte organiseerde Bidfood donderdag 15 februari een proeverij voor een aantal professionals uit de zorg. Zij kregen de kans om een aantal producten van Nutrisens te proeven, die speciaal zijn ontwikkeld voor mensen die moeite hebben met eten.

De producten van Nutrisens zijn speciaal ontwikkeld voor mensen met slikproblemen, en voor mensen die het moeilijk vinden om met bestek te eten. Op uitnodiging van Bidfood kwam een aantal zorgprofessionals naar het Foodyard in Amsterdam, om zelf te ervaren hoe deze producten smaken.

Gerechten

De chef-kok van Nutrisens bereidde tijdens de proeverij diverse gerechten. Als eerste werd een aantal vloeibare gerechten bereid, speciaal voor mensen met slikproblemen. Op het menu stond bijvoorbeeld een vloeibaar geheel van gerookte zalm en komkommer. Daarnaast werd een aantal fingerfood gerechten geserveerd, voor mensen die het moeilijk vinden met mes en vork te eten. Door gerechten als kalfsvlees en aardappelpuree in kleine 'blokjes' te serveren, worden mensen gestimuleerd gevarieerd te eten, wat het eetplezier weer terug zou moeten brengen. Bovendien worden deze gerechten op een aantrekkelijke manier gepresenteerd, en zijn ze verrijkt in eiwitten.

Bidfood organiseerde deze proeverij, omdat wij het belangrijk vinden om samen met onze klanten te streven naar betere zorg. We hechten daarom veel waarde aan de mening van mensen die dagelijks werken in de zorg. Op die manier zijn wij beter in staat om te bepalen welke producten bijdragen aan een nuttig en optimaal assortiment.

Britt Raafs
Redacteur

Dit vindt u waarschijnlijk ook interessant