De keuken

​Dagelijks nodig in de keuken: voordelige alternatieven


Voeding staat centraal in het leven van mensen en is een bepalende factor voor de gezondheid. Goed en smakelijk eten wordt nog belangrijker voor mensen die ziek of hoogbejaard zijn, of die zijn opgenomen in een instelling. Met een beperkt voedingsbudget helpen wij u bij het vinden van voordelige alternatieven voor producten die in de zorg het meest worden afgenomen.

Kaas

Kaas levert belangrijke voedingsstoffen, zoals calcium, vitamine B12 en vitamine A, magnesium en zink. Als Hollands product bij uitstek is het niet gek dat dit product door de zorg in grote hoeveelheden wordt ingekocht. Vooral handig in voorgesneden plakken.

Shop een voordelig alternatief »

Aardappelen

In Nederland zijn aardappelen een onmisbaar onderdeel in het voedingspatroon. Een aardappel bevat carotenoïden en vitamine C en draagt bij aan het voorkomen van kanker, hartzieken, beroerten en allerlei andere chronische ziekten. Onmisbaar dus in uw keuken.

Shop een voordelig alternatief »

Kroket

Een typische Nederlandse snack, de kroket. Zo’n 85% van de Nederlanders smult hier regelmatig van. Een heerlijke traktatie voor uw bewoners en cliënten.

Shop een voordelig alternatief »

Koffie

In ons dagelijks leven speelt koffie een belangrijke rol. Deze sociale drank zorgt voor verbinding en brengt mensen samen. Voor meer gastvrijheid in de zorg is het belangrijk om goede kwaliteitskoffie te schenken.

Shop een voordelig alternatief »

Thee

Een heerlijke warme drank die uw bewoners en cliënten een thuisgevoel geeft. Net als koffie speelt thee een belangrijke rol in ons dagelijks leven. Schenk aandacht aan uw gasten en bewoners voor een warmer gevoel.

Shop een voordelig alternatief »

Sinaasappelsap

Een ultiem gezonde, populaire vrucht met een heerlijke smaak. Een start van de dag met sinaasappelsap zorgt voor een grote dosis
energie. Geef uw bewoners een boost met deze vitaminebron.

Shop een voordelig alternatief »

Anne van Vlaenderen
Eindredacteur

Wat ligt er op je bord?

Wat mijn vriend voor me kookt. Meestal staat hij in de keuken, dus ik ben heel verwend. Wanneer ik uit eten ga probeer ik het liefst steeds iets nieuws. Daarom ben ik fan van restaurants die steeds iets anders op het menu hebben. Vis, vlees of vega, ik lust het allemaal.

Wat zit er in je glas?

Door de week water en thee, liters thee. In het weekend kan het van alles zijn: een lekker speciaalbier, goede wijn of cocktail. De klassieke Cosmopolitan blijft favoriet.

Guilty food pleasure

Pizza. ’s Avonds laat op de bank met een serie op tv.

Dit vindt u waarschijnlijk ook interessant