De keuken

Dit mag u niet missen tijdens de Horecava


Begin januari is het weer tijd voor de Horecava. Dit grootste horeca-evenement van Nederland is hét moment om nieuwe inspiratie op te doen, waar u de rest van het jaar mee vooruit kan.

Hieronder lichten we een aantal highlights van de Horecava uit, die relevant zijn voor foodprofessionals in de zorg:

Veggie & Fruit markt

Op deze groenten- en fruitmarkt worden tijdens kookdemonstratie lekkere hapjes bereid, met zeer uiteenlopende moderne groentesoorten. Ondertussen wordt er uitgebreid verteld over de bereidingswijze van de gerechtjes. Ook voor vragen over allergenen kunt u bij deze stand terecht.

Van bron tot bord

Bij deze stand kunt u uw kennis vergroten over gezonde lokale producten en proeven hoe veelzijdig het aanbod is van meer dan 24 streekleveranciers uit alle 12 provincies. Aan tafel: Wereldchef Heinz Reitbauer (eigenaar Restaurant Steirereck** in Wenen, #1 Rolling Pin "50 Best Chefs of Austria 2016 and 2017", #10 van “The World’s 50 Best Restaurants 2017” en in 2016 door Gault Millau uitgeroepen tot "Austrian Chef of the Century"). In de keuken: een Nederlandse topchef kookt met streekproducten van Hollandse bodem.

Fast chocolate experience

Het chocoladeconcept van Dobla toont hoe u kunt aansluiten op de trend van snel en spraakmakend genieten, door chocoladecreaties op een verrassende manier te combineren en te presenteren.

Foodmarkt

Een groot aanbod van eigen bodem is te vinden op de Foodmarkt, voorheen Vers & Puur. Hier presenteren verschillende (kleine) leveranciers en producenten hun ambachtelijke versproducten. Zij informeren de bezoeker over de herkomst en het productieproces.

Larissa van den Bosch
Redacteur

Wat ligt er op je bord?

Ik hou van lekker en gezond eten. Bloemkool en hachee behoren wel echt tot dé favorieten. Als ik uit eten ga laat ik mij graag verrassen.

Wat zit er in je glas?

Overdag voornamelijk thee, water en rond 16.00 uur een kopje koffie. Bij het eten en in het weekend een lekker wijntje.

Guilty food pleasure

Chocola, je kunt mij erin begraven!

Dit vindt u waarschijnlijk ook interessant