De keuken

Recept: zeewierravioli met zwarte koolvis


Dit recept met zeewierravioli staat garant voor verrassende, verfijnde smaken, die uw cliënten ongetwijfeld kunnen waarderen. Een ideaal recept voor iedereen die op zoek is naar een vernieuwend recept voor het voorjaar!

Zeewierravioli met zwarte koolvis

Benodigdheden

Bestel de ingrediënten

  • Ravioli
  • Wortel
  • Zeekraal
  • Charonsaus
  • 200 gram zwarte koolvis
  • Borage cress
  • Groentenpuree wortel
  • 4 citroenen
  • 1 kilo boter
  • tomaatjes

Bereidingswijze

1.Laat boter smelten met wat citroen rasp.

2. Leg de zwarte koolvis op een bakplaat met wat peper en zout.

3. Leg wat sous-vide worteltjes op een bakplaat.

4. Kook de zeewierravioli gaar.

5. Roerbak het zeewier en de tomaatjes in boter.

6. Zet de charonsaus warm au bain marie.

7.Zet de koolvis ongeveer 8 minuten in de oven op 200 graden. Zet na een paar minuten de worteltjes erbij.

8. Als de vis gaar is en de worteltjes warm leg je wat ravioli op een gaaf bord en schep je een beetje citroen boter eroverheen.

9. Leg de worteltjes erbij en schep wat tommatjes en zeewier op de ravioli

10. Leg hier een stukje koolvis op en leg nog wat tomaatjes en zeewier rond de vis.

11. Peper en zout je gerechtje nog een beetje na.

12. Garneer je gerecht met de koude wortelpuree, charonsaus en borage cress.

Anne van Vlaenderen
Eindredacteur

Wat ligt er op je bord?

Wat mijn vriend voor me kookt. Meestal staat hij in de keuken, dus ik ben heel verwend. Wanneer ik uit eten ga probeer ik het liefst steeds iets nieuws. Daarom ben ik fan van restaurants die steeds iets anders op het menu hebben. Vis, vlees of vega, ik lust het allemaal.

Wat zit er in je glas?

Door de week water en thee, liters thee. In het weekend kan het van alles zijn: een lekker speciaalbier, goede wijn of cocktail. De klassieke Cosmopolitan blijft favoriet.

Guilty food pleasure

Pizza. ’s Avonds laat op de bank met een serie op tv.

Dit vindt u waarschijnlijk ook interessant