De keuken

2x bereidingen met gele biet


Heeft u uw cliënten/patiënten weleens gele bieten voorgeschoteld? De gele biet heeft in vergelijking met de rode biet een licht zoete smaak. Gele biet is een goede bron van vezels, eiwitten en ijzer. Ze kunnen de lever ontgiften en zuiveren het bloed. Goede redenen om deze groente eens op het menu te zetten! Hieronder vindt u ter inspiratie twee recepten met gele bieten.

Gele bietensalade

Benodigdheden

Bestel de ingrediënten

  • Gele biet
  • Granny smith appels
  • Little gem
  • Balsamico dressing
  • Feta
  • Groentencrumble
  • Uienchutney
  • Hippotop cress

Bereidingwijze

  1. Snij de gele biet, appel en feta in fijne blokjes.
  2. Houd wat plakjes appel en biet achter voor garnering
  3. Pluk de little gem en was deze.
  4. Leg 2 bladjes sla op een mooi bord.
  5. Vul deze met een quenelle gebakken ui en de biet, appel en feta.
  6. Garneer het gerecht met de plakjes biet en appel en de balsamico dressing, cress en crumble.

Gele bietensoep

Benodigdheden

Bestel de ingrediënten

  • Gele biet
  • Winterpeen
  • Sjalotten
  • Sinaasappels
  • Groentenbouillon
  • Kookroom
  • Oude kaas
  • Walnoten
  • Crème fraîche
  • Limoencress

Bereidingswijze

  1. Snipper de sjalotten en snijd de wortel in kleine blokjes
  2. Fruit deze in boter en stoof deze.
  3. Snijd de biet ook fijn en voeg deze toe met de groentenbouillon
  4. Als de groenten gaar zijn mix je het mengsel glad en voeg je wat kookroom toe.
  5. Breng de soep op smaak met peper en zout en wat sinaasappelrasp.
  6. Leg wat geraspte oude kaas op bakpapier en bak deze in oven op 200 graden
  7. Rooster wat walnoten.
  8. Giet wat soep in een mooie kom of bord en spuit of schep er wat dopjes crème fraiche op.
  9. Garneer de soep met het kaas koekje, crumble van de walnoten en lemon cress.

Marije K
Redacteur

Dit vindt u waarschijnlijk ook interessant