Advertorial

2x zomerse gerechten


Binnen de zorg zien we langzaam een verschuiving naar meerdere kleine eetmomenten op een dag, in plaats van drie grote maaltijden. Deze twee verrassende gerechten zijn ideaal om als kleine gerechten te serveren op zomerse dagen: ze zijn eenvoudig klaar te maken voor uw gasten en heerlijk voedzaam om te serveren. Bovendien ontvangt u gedurende de hele maand augustus dubbele Samen Sparen spaarpunten op Knorr aardappelpuree en Hellmann's vinaigrette basil en Hellmann's vinaigrette citrus. Dat is mooi meegenomen!

Lamsgehaktballetjes

Porties: 4

Benodigdheden

Shop de ingrediënten »

  • 200 gram lamsgehakt
  • 120 gram aardappelpuree
  • 120 gram rodekool
  • 4 eetlepels sushi-azijn
  • 60 gram roomkaas
  • 40 ml jus

Bereidingswijze

  1. Maak het lams gehakt aan en maak hier mooie balletjes van. Bak deze vervolgens gaar in de phase.
  2. Maak de puree volgens recept en snijd de rode kool heel fijn.
  3. Maak de rode kool aan met shusi azijn voor een frisse smaak. Laat deze zeker 1 uur marineren.
  4. Maak de jus volgens recept en meng de roomkaas door de aardappelpuree.
  5. Leg wat frisse rodekool op een bord en spuit of schep hier de puree op.
  6. Verdeel de lamsgehaktballetjes over het bord en garneer het gerecht af.

Gemarineerde meloen

Porties: 4

Benodigdheden

Shop de ingrediënten »

  • 200 gram watermeloen
  • 200 gram galiameloen
  • 100 gram mascarpone
  • 4 plakjes copa di parma
  • 4 takjes limoen cress
  • 4 takjes basil cress
  • 20 ml vinaigrette basil
  • 20 ml vinaigrette citrus

Bereidingswijze

  1. Snijd de meloen in blokjes (of eventueel een andere vorm).
  2. Marineer de watermeloen 24 uur van te voren in de vinaigrette basil en de galiameloen in de vinaigrette citrus.
  3. Bak de copa di parma krokant zonder vetstof.
  4. Leg de meloen op een bordje en spuit hier wat dopjes mascarpone bij.
  5. Garneer het gerecht met limoen cress en basilicum cress en de krokantjes van copa di parma.
  6. Tip! Een beetje aceto en crunch van tuinbonen geven je gerecht en extra smaak boost.


Rianne van Vulpen
Redacteur

Wat ligt er op je bord?

Dat hangt van het weer af. Op een warme zomerdag kies ik voor een frisse salade, maar op een gure winterdag ga ik liever voor een mals stoofpotje.

Wat zit er in je glas?

Ik begin de dag met een cappuccino, daarna stap ik over naar water en thee. 's Avonds en in het weekend zijn prosecco en gin-tonic favorieten.

Guilty food pleasure

Taart, ijs, chocola en koekjes: I'm a sucker for sweets. De zoete verleiding kan ik dus zelden weerstaan.

Aardappelpuree met melk, box 5 kg 

Bekijk product

Rode watermeloen +/- 3 kg, per stuk 

Bekijk product

Vinaigrette basilicum, fles 1 ltr 

Bekijk product

Rode kool, per stuk 

Bekijk product

Vinaigrette citrus, fles 1 ltr 

Bekijk product

Dit vindt u waarschijnlijk ook interessant