De keuken

3 x eiwitrijke tussendoortjes


Eiwitten horen bij het culinaire 'basispakket' van de (oudere) mens. Patiënten en cliënten die het risico lopen van ondervoeding, winnen hiermee aan spierkracht en lichaamsgewicht. Culinair adviseur Martin tipt 3 eiwitrijke tussendoortjes.

Kaasplankje

Benodigdheden

Shop de ingrediënten »

  • 80 gram oude kaas
  • 80 gram jong belegen kaas
  • 80 gram salami
  • 40 ml mosterd
  • 40 ml peren stroop
  • 30 gram blauwe druiven
  • 8 takjes borage cress
  • 40 gram komkommer

Bereidingswijze

  1. Was de druiven en halveer deze.
  2. Maak wat bolletjes van de komkommer.
  3. Leg de kaas en worst op een plankje of een bordje.
  4. Maak de garnering van de kaasplank af met de druiven, komkommer en borage cress.
  5. Voeg als laatste twee schaaltjes met mosterd en stroop toe aan de kaasplank.

Tosti-deluxe

Benodigdheden

Shop de ingrediënten »

  • 4 tosti's
  • 40 ml ketchup
  • 40 gram tuinbonen
  • 4 takjes salad pea
  • 60 gram cocktail tomaten

Bereidingswijze

  1. Bak de tosti in de oven of in het tosti ijzer.
  2. Schep wat tomaten ketchup in een spuitzak.
  3. Snijd de tosti schuin door en leg deze op een mooi bord.
  4. Maak de garnering af met wat tuinbonen, tomaatjes, de salad pea en de ketchup.

Notenbar met yoghurt

Benodigdheden

Shop de ingrediënten »

  • 4 repen
  • 400 ml Skyr yoghurt
  • 40 gram bosbessen
  • 60 gram frambozen
  • 80 gram hazelnoten
  • 20 gram honing
  • 8 takjes honny cress

Bereidingswijze

  1. Schep de yoghurt in een spuitzak.
  2. Halveer de repen.
  3. Zet de repen op een bord of op een plank.
  4. Spuit drie doppen yoghurt bij de repen.
  5. Maak de garnering van het gerecht af met vers fruit, hazelnoten, honing en de honny cress.

Anne van Vlaenderen
Eindredacteur

Wat ligt er op je bord?

Wat mijn vriend voor me kookt. Meestal staat hij in de keuken, dus ik ben heel verwend. Wanneer ik uit eten ga probeer ik het liefst steeds iets nieuws. Daarom ben ik fan van restaurants die steeds iets anders op het menu hebben. Vis, vlees of vega, ik lust het allemaal.

Wat zit er in je glas?

Door de week water en thee, liters thee. In het weekend kan het van alles zijn: een lekker speciaalbier, goede wijn of cocktail. De klassieke Cosmopolitan blijft favoriet.

Guilty food pleasure

Pizza. ’s Avonds laat op de bank met een serie op tv.

Granenreep rozijnen amandelen hazelnoten 50 gr per reep, doos 12 repen 

Bekijk product

Kaasblokjes oud, bak 500 gram 

Bekijk product

Kaasblokjes jong belegen. bak 500 gram 

Bekijk product

Tosti ham/kaas met eiwit verrijkt 95 gr per stuk, doos 39 stuks 

Bekijk product

Dit vindt u waarschijnlijk ook interessant