De keuken

3 x meloen recepten


Meloen is van alle tijden. Deze immer populaire fruitsoort is fris, zomers en lekker. Daarnaast beschikt meloen ook over eigenschappen die gerust medicinaal genoemd mogen worden. 3 smaakvolle recepten uitgelicht.

Gegrilde watermeloen

Benodigdheden

Shop de ingrediënten »

  • 8 stukken watermeloen
  • 100 gram feta
  • 8 gram koriander
  • 12 takjes koriander cress
  • 20 gram tuinbonen
  • 60 gram blauwe druiven
  • 10 ml olijfolie
  • 10 ml honing
  • 10 ml witte wijnazijn
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Snijd punten van de watermeloen en verwijder de schil en de pitjes.
  2. Snijd de koriander fijn en meng deze met olijfolie, witte wijnazijn en de honing tot een dressing.
  3. Halveer de druiven.
  4. Gril de watermeloen aan beide kanten en breng de watermeloen op smaak met peper en zout.
  5. Leg de meloen op een mooi bord.
  6. Verkruimel de geitenkaas over de meloen en maak de garnering van het gerecht af met de tuinbonen, druiven, dressing en de koriander cress.


Meloenspies

Benodigdheden

Shop de ingrediënten »

  • 8 bolletjes watermeloen
  • 8 bolletjes cantaloupe
  • 8 bolletjes galia meloen
  • 8 bolletjes honing meloen
  • 8 bolletjes mozzarella
  • 4 spiezen

Bereidingswijze

  1. Schep uit alle soorten meloen diverse balletjes
  2. Rijg de balletjes om en om aan een spies met de mozzarella balletjes ertussen.
  3. Serveer de spiezen op mooie planken.


IJs van meloen

Benodigdheden

Shop de ingrediënten »

  • 4 bollen oranje meloenijs
  • 4 bollen blanke meloenijs
  • 100 gram charentais meloen
  • 50 ml slagroom
  • 10 gram basterd suiker
  • 40 gram amandel crumble
  • 8 takjes honny cress
  • 4 stukjes dobla pure chocolade

Bereidingswijze

  1. Sla de slagroom op met wat suiker.
  2. Haal met een parisienne boortje wat bolletjes meloen uit de charentais meloen.
  3. Leg wat crumble op een bord en schep hier mooie bolletjes ijs op.
  4. Spuit dopjes slagroom tussen de meloen en leg hier ook de overige bolletjes meloen bij.
  5. Maak de garnering van het gerecht af met de cress en de chocolade.

Anne van Vlaenderen
Eindredacteur

Wat ligt er op je bord?

Wat mijn vriend voor me kookt. Meestal staat hij in de keuken, dus ik ben heel verwend. Wanneer ik uit eten ga probeer ik het liefst steeds iets nieuws. Daarom ben ik fan van restaurants die steeds iets anders op het menu hebben. Vis, vlees of vega, ik lust het allemaal.

Wat zit er in je glas?

Door de week water en thee, liters thee. In het weekend kan het van alles zijn: een lekker speciaalbier, goede wijn of cocktail. De klassieke Cosmopolitan blijft favoriet.

Guilty food pleasure

Pizza. ’s Avonds laat op de bank met een serie op tv.

Salon sorbetijs meloen, bak 4,5 ltr 

Bekijk product

Sorbetijs meloen, bak 2,5 ltr 

Bekijk product

Rode watermeloen +/- 3 kg, per stuk 

Bekijk product

Meloen Cantaloupe, per stuk 

Bekijk product

Dit vindt u waarschijnlijk ook interessant