De keuken

Frittata met munt en feta


De frittata is een omelet die zijn oorsprong kent in Italië en vandaag de dag een combinatie is van een omelet, pizza en pannenkoek. De frittata is eenvoudig te bereiden met een diversiteit aan verschillende ingrediënten. Bovendien is het een eiwitrijk gerecht, wat in de zorg van steeds groter belang is. Probeer deze variant eens van onze culinair adviseur Martin Ambachtsheer: fritatta met munt, doperwten en feta.

Frittata met munt

Bereidingstijd: 5-10 minuten
Wachttijd: 5-10 minuten
Aantal porties: 6

Benodigdheden

Bestel de ingrediënten »

  • 9 eieren
  • 100 gram doperwten
  • 100 gram feta
  • 50 ml kookroom
  • 50 gram rode paprika
  • 4 takjes / 4 gram munt
  • 50 gram lente ui
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Weeg de ingrediënten af en snij en of hak deze.
  2. Meng de eieren met de room en kluts deze met een garde.
  3. Voeg de munt en peper en zout naar smaak toe.
  4. Fruit de groenten aan en meng het ei mengsel door de groenten.
  5. Voeg na even doorroeren de feta toe.
  6. Maak er een half gaar roerei mengsel van.
  7. Giet vervolgens het ei mengsel in ingevette oven schaaltjes.
  8. Bak de frittata 10 min in een voorverwarmde oven op 190 graden.
  9. Serveer met wat salad pea.

Marieke Pohlmann
Redacteur

Wat ligt er op je bord?

Sushi en een goede rijsttafel zijn favoriet. De oma van mijn vriend is Aziatisch en als ik daar ben, ontkom ik er niet aan loempia´s, soto ajam of rendang voorgeschoteld te krijgen, onafhankelijk van het tijdstip van de dag. Tijdens mijn reizen heb ik veel gegeten en leren eten (van struisvogel tot cavia), maar het gelukkigst word ik van verse groente, veel verse groente! Daarnaast een lekker stukje vis met eventueel wat pasta en mijn maaltijd is compleet.

Wat zit er in je glas?

Tijdens het kokkerellen over het algemeen een lekker wit wijntje of een volle rode als ik een zwaarder gerecht maak. Een avondje met vriendinnen is compleet met cocktails als mojito of caipirinha. Overdag kan ik genieten van lekkere kruidenthee of een goede cappuccino.

Guilty food pleasure?

Chocolade, absoluut chocolade! Zo'n lekkere grote brownie met stukjes pure chocolade en bosbessen... Daar mag je mij voor wakker maken!

Dit vindt u waarschijnlijk ook interessant