De keuken

Recept: 4x gezonde dressings en dipsauzen 


Vers gesneden rauwkost is lekker en gezond. Maar niet iedereen houdt van kale en rauwe groenten. Een dressing of dipsaus is de perfecte manier om salades een dosis smaak te geven. Daarom delen wij een viertal recepten voor gezonde dressings die snel klaar zijn.

Gezonde snack

Rauwe groenten vullen enorm vanwege de grote hoeveelheid vezels, maar bevatten nauwelijks calorieën. Om de rauwe groenten wat meer smaak te geven kan er ook een rauwkostsalade van gemaakt worden. Neem verschillende soorten groenten naar keuze en roer hier een of twee eetlepels (slanke) dressing doorheen. Et voilà!

Indiase yoghurtdip

Benodigdheden

Bestel de ingrediënten »

  • 250 ml magere yoghurt
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 theelepel geraspte gemberwortel of een mespunt gemberpoeder
  • 1 eetlepel gehakte munt of bieslook
  • ½ theelepel chilipoeder
  • ½ theelepel gemalen komijn (djinten)


Yoghurtdressing met paprika en olijven

Benodigdheden

Bestel de ingrediënten »

  • 250 ml magere yoghurt
  • 1 rode paprika, zonder zaadjes in miniblokjes
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 eetlepel vers gehakte tijm of 1 theelepel gedroogd
  • 1 lente of bosuitje, in smalle ringen
  • 50 gram zwarte olijven, zonder pit, gehakt
  • Snufje zout en versgemalen peper
  • 5 eetlepels olijfolie


Yoghurt-mosterddressing met honing en citroen

Benodigdheden

Bestel de ingrediënten »

  • 250 ml magere yoghurt
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 theelepel citroenrasp
  • 1 eetlepel (grove) mosterd
  • 1 eetlepel Honing
  • Naar smaak, zout en versgemalen peper


Italiaanse kruiden-yoghurtdip

Benodigdheden

Bestel de ingrediënten »

  • 250 ml magere yoghurt
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 eetlepel geraspte Parmezaanse of cottagecheese
  • Naar smaak, zout en versgemalen peper
  • 3 eetlepels vers gehakte basilicum


Tip: voeg een eetlepel rozijnen, walnoten of amandelen toe aan de salade voor een extra knapperige bite.

Larissa van den Bosch
Redacteur

Wat ligt er op je bord?

Ik hou van lekker en gezond eten. Bloemkool en hachee behoren wel echt tot dé favorieten. Als ik uit eten ga laat ik mij graag verrassen.

Wat zit er in je glas?

Overdag voornamelijk thee, water en rond 16.00 uur een kopje koffie. Bij het eten en in het weekend een lekker wijntje.

Guilty food pleasure

Chocola, je kunt mij erin begraven!

Rode munt, per bosje 

Bekijk product

Olijven zwart - naturel - zonder pit - bak 1 kilo 

Bekijk product

Honing goudhelder pot 250 gram 

Bekijk product

Basilicum, stuk 80 gr 

Bekijk product

Dornfelder Nahe Duitsland rood 75 cl per fles, doos 6 flessen 

Bekijk product

Dit vindt u waarschijnlijk ook interessant