De keuken

Eiergerechten voor de paasdagen


De paasdagen komen er weer bijna aan, en daar horen natuurlijk eieren bij! Daarom bieden wij u hieronder een aantal verschillende recepten met ei erin verwerkt. Zo serveert u uw clienten en patienten een feestelijke paasbrunch.

Gehaktbrood met gekookt ei

4 personen, 15 minuten bereidingstijd

Benodigdheden

Bestel de ingrediënten

  • 400 gram rundergehakt
  • 2 eieren
  • 10 gram gehaktkruiden
  • 30 gram paneermeel
  • 20 gram mosterd
  • 20 gram ketchup
  • 4 takjes hippo tops
  • cakeblik
  • bakpapier

Gevuld ei met drie kleuren

4 personen, 35 minuten bereidingstijd

Benodigdheden

Bestel de ingrediënten

  • 4 eieren
  • 1/2 avocado
  • 10 mililiter mayonaise
  • 2 mililiter citroen
  • 2 gram paprikapoeder
  • 3 gram tomatenketchup
  • 2 gram kerrie
  • 50 gram roomboter
  • 8 rode tomatenbesjes
  • 8 takjes peterselie cress

Bereidingswijze

  1. Zet de roomboter op kamertempratuur.
  2. Kook de eieren hard.
  3. Koel de eieren terug en pel ze.
  4. Snij de eieren doormidden en van het eigeel op.
  5. Sla de boter luchtig.
  6. Pureer een halve avocado met wat citroen en mayonaise. Dit is de eerste kleur groen.
  7. Verdeel de boter en voeg bij de 1 wat kerrie en bij de andere wat paprikapoeder toe.
  8. Meng bij de paprika wat tomatenketchup en bij de andere wat mayonaise.
  9. Schep de 3 soorten allen in een aparte spuitzak met of zonder kartelmondje.
  10. Spuit de 3 kleuren op het eiwit en garneer het eitje af met cress en tomaten besjes.

Gevulde avocado met ei en spek

4 personen, 15 minuten bereidingstijd + 15 minuten wachttijd

Benodigdheden

Bestel de ingrediënten

  • 2 stuks avocado
  • 4 eieren
  • 4 plakjes ontbijtspek
  • peper en zout
  • 8 plakjes radijs
  • 8 takjes Daikon cress

Bereidingswijze

  1. Snij de avocado door midden en verwijder de pit.
  2. Schep de binnenkant iets verder uit en breek hier een eitje in.
  3. Bak de spekplakjes krokant en de eieren gaar.
  4. Bak de eieren ongeveer 10 minuten tot het ei is gestold.
  5. Serveer je avocado met spek, cress en radijs.

Parfait met knapperige kletskoppen

4 personen, 35 minuten bereidingstijd + 4 uur wachttijd

Benodigdheden

Bestel de ingrediënten

  • 2 eieren
  • 20 gram poedersuiker
  • 20 gram basterdsuiker
  • 1 gram zout
  • 110 gram frambozen
  • paar druppels citroensap
  • 4 frambozen kletskoppen
  • 100 mililiter slagroom
  • 8 takjes honny cress
  • 4 MIkado puur horeca

Bereidingswijze

  1. Splits de eieren.
  2. Sla eiwit crème met de poedersuiker.
  3. Sla eiwit op totdat je het kunt opspuiten.
  4. Sla de slagroom met suiker ook op net tot dat je hem kunt opspuiten. bewaar een beetj voor het af garneren. Deze moet iets verder opgeslagen worden.
  5. Prak de frambozen, houd er 8 achter en meng deze met de slagroom, eigeel en eiwit.
  6. Stort dit mengsel in een cake blik of andere vorm en pak deze luchtdicht in.
  7. Laat deze minimaal 4 uur bevriezen.
  8. Stort je parfait op bord of snijplank waarna je er plakken van snijdt.
  9. Garneer je gerecht met verse frambozen, kletskop, slagroom, cress en chocolade.

Larissa van den Bosch
Redacteur

Wat ligt er op je bord?

Ik hou van lekker en gezond eten. Bloemkool en hachee behoren wel echt tot dé favorieten. Als ik uit eten ga laat ik mij graag verrassen.

Wat zit er in je glas?

Overdag voornamelijk thee, water en rond 16.00 uur een kopje koffie. Bij het eten en in het weekend een lekker wijntje.

Guilty food pleasure

Chocola, je kunt mij erin begraven!

Dit vindt u waarschijnlijk ook interessant