De keuken

Inspirerende sessies over eiwitverrijking


Eiwitten zijn belangrijke bouwstoffen die niet in onze voeding mogen ontbreken. Smaakvolle, eiwitrijke producten zijn dan ook van groot belang voor uw cliënten. Daarom verzorgt culinair adviseur Martin Ambachtsheer inspirerende sessies met als thema: eiwitverrijking.

Preview: eiwitrijk hazelnoot dessert

Benieuwd naar wat u tijdens de sessie te wachten staat? Naast het opdoen van basiskennis en het delen van praktische tips en adviezen wordt er ook volop geproefd. Zie hier alvast het recept voor een hazelnoot dessert vol eiwitten: één van de gerechten die Martin zal bereiden.

Bereidingstijd: 20 minuten
Porties: 4

Benodigdheden

Shop de ingrediënten »

  • 10 gram hazelnootpasta
  • 200 ml Blueband classique
  • 10 gram hazelnoten
  • 4 Dobla chocoladebollen
  • 10 gram pure chocolade
  • 40 ml gecondenseerde melk
  • 10 gram Nutella
  • 8 takjes honny cress
  • 10 gram basterd suiker
  • 1 gram vanille
  • 4 chocolade parels

Bereidingswijze

  1. Sla de slagroomvervanger luchtig en voeg de hazelnootpasta, vanille en suiker toe.
  2. Smelt de pure chocolade en voeg hierna de gecondenseerde melk en de Nutella toe. Hierdoor krijgt u een vloeibare toffee.
  3. Spuit het mengsel in de chocoladebollen van Dobla.
  4. Bak de hazelnoten in de oven goudbruin en laat deze koud worden.
  5. Stop de hazelnoten in de keukenmachine en draai er een crumble van.
  6. Garneer de chocoladebollen met de crumble en een chocolade parel.
  7. Spuit mooie toefjes of rozetten op een bord.
  8. Maak het gerecht af met wat chocolade en cress. Dit gerechtje is heerlijk als dessert of tussendoortje.

Meld u aan voor de sessie

De sessies vinden plaats in mei en juni op verschillende locaties, dus er is er altijd een bij u in de buurt. Kom proeven, zien en ervaren hoe gezond én lekker optimaal met elkaar gecombineerd worden.

Helaas is de sessie in Amsterdam vol. U kunt zich nog wel aanmelden voor de andere sessies.

Aanmelden »

Larissa van den Bosch
Redacteur

Wat ligt er op je bord?

Ik hou van lekker en gezond eten. Bloemkool en hachee behoren wel echt tot dé favorieten. Als ik uit eten ga laat ik mij graag verrassen.

Wat zit er in je glas?

Overdag voornamelijk thee, water en rond 16.00 uur een kopje koffie. Bij het eten en in het weekend een lekker wijntje.

Guilty food pleasure

Chocola, je kunt mij erin begraven!

Dit vindt u waarschijnlijk ook interessant