De keuken

Recept: stamppot variaties


De 'r' zit weer in de maand, en dat betekent tijd voor stamppot! En dat hoeft echt geen standaard boerenkool of hutspot te zijn, want met stamppotten zijn eindeloze variaties mogelijk. Ter inspiratie vindt u hieronder vast drie recepten voor creatieve stamppotten, zodat u uw cliënten deze winter kunt verrassen met een welbekende stamppot, maar dan net even anders.

Stamppot boerenkool-pannenkoek met gefrituurde rookworst

Benodigdheden

Shop de ingrediënten »

  • 1200 gram stamppot boerenkool
  • 1 ei
  • 4 rookworsten
  • 50 gram tempura
  • 40 gram panko
  • 75 gram bloem
  • peper en zout
  • 40 gram mosterd

Bereidingswijze

  1. Maak een stamppot boerenkool of gebruik een bereide variant.
  2. Zet frituur aan op 175 graden.
  3. Zorg dat de stamppot koud is en meng hier een ei doorheen samen met de bloem.
  4. Zorg voor een dik mengsel en breng dit op smaak met peper en zout.
  5. Meng de tempura met water en de panko.
  6. Maak een beslag.
  7. Snij de rookworst schuin door en haal deze door het beslag heen.
  8. Schep met een ijsknijper mooie porties boerenkoolstamppot en bak deze langzaam in wat boter tot pannenkoekjes.
  9. Frituur intussen de rookworst.
  10. Serveer 3 of 4 pannenkoekjes met 2 stukjes gefrituurde rookworst en spuit hier wat dopjesmosterd bij en wat mosterd cress.

Zeekraal stamppot met gebakken kabeljauw

Benodigdheden

Shop de ingrediënten »

  • 1200 gram zeekraal stamppot
  • 4 stuks kabeljauw
  • 4 schijfjes citroen
  • 8 takjes borage cress
  • 12 gram groenten crumble
  • 200 gram kastanjechampignons
  • 30 gram boter
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Maak de stamppot zelf of gebruik de kant-en-klare variant.
  2. Snij de champignons door vieren.
  3. Bak deze in boter.
  4. Bak intussen ook de kabeljauw in boter en breng deze op smaak met peper en zout
  5. Leg de stamppot in een ring op een bord.
  6. Leg hier de gebakken kabeljauw bij.
  7. Garneer je gerecht met de champignons, borage cress en de crumble.
  8. Smelt een beetje boter en nappeer een beetje over de vis.

Stamppot chilli met pulled chicken en nacho’s

Benodigdheden

Shop de ingrediënten »

  • 500 gram aardappelen zonder schil
  • 300 gram bruine bonen
  • 100 gram mais
  • 200 gram paprika mix
  • 100 gram ui
  • 400 gram pulled chicken
  • 60 gram nacho's
  • 60 gram tomatensalsa
  • 12 takjes chili cress
  • 40 gram sour cream
  • 40 gram boter
  • peper en zout
  • paar druppels tabasco

Bereidingswijze

  1. Maak puree van de aardappelen.
  2. Breng deze op smaak met peter, zout en tabasco.
  3. Maak intussen de uien en paprika schoon en snij hier blokjes van.
  4. Laat de bruine bonen en de mais uitlekken.
  5. Bak in wat boter de uien en paprika en voeg als laatste de bruine bonen en mais toe.
  6. Meng dit mengsel door de puree en breng deze op smaak.
  7. Bak de pulled chicken op.
  8. Schep de sour cream en de tomaten salsa in een spuitzak.
  9. Portioneer de stamppot op een mooi bord.
  10. Garneer je gerecht met de nacho’s, tomatensalsa, sour cream en chili cress

Britt Raafs
Redacteur

Stamppot boerenkool bak 2 kilo 

Bekijk product

Aardappelen zonder schil, zak 1 kg 

Bekijk product

Kabeljauwfilet met vel, stuk 1 kg 

Bekijk product

Rookworst traditioneel stuk 275 gram 

Bekijk product

Dit vindt u waarschijnlijk ook interessant