De keuken

Recept: asperges met pannenkoeken


Traditiegetrouw eindigt het aspergeseizoen op 24 juni. De laatste witte asperges worden komende week gestoken. Sluit het seizoen succesvol af met een heerlijk recept van culinair adviseur Martin Ambachtsheer. Een hartige zomerpannenkoek, voor de echte aspergeliefhebber.


Bereidingstijd: 20 minuten
Porties: 4

Benodigdheden

Shop de ingrediënten »

  • 12 witte asperges
  • 40 gram ui
  • 6 eieren
  • 40 gram boter
  • 20 ml kookroom
  • 4 gram bieslook
  • 8 plakken ham
  • 4 gram peterselie
  • 4 gram dille
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Schil de asperges en kook ze in water met wat zout en boter.
  2. Maak een ui schoon en snipper deze.
  3. Was de kruiden en snijd de bieslook en de dille fijn.
  4. Klop de eieren met wat room, peper, zout, bieslook en de dille.
  5. Bak de plakken ham in een koekenpan, zodat ze lekker krokant worden.
  6. Bak vervolgens van het eimengsel in wat boter de pannenkoeken.
  7. Leg 3 asperges in de pannenkoek en rol deze op.
  8. Leg de pannenkoeken op een mooi bord en leg hier 2 stukjes krokante ham bij.
  9. Maak het bord af met wat verse kruiden als garnituur.

Larissa van den Bosch
Redacteur

Wat ligt er op je bord?

Ik hou van lekker en gezond eten. Bloemkool en hachee behoren wel echt tot dé favorieten. Als ik uit eten ga laat ik mij graag verrassen.

Wat zit er in je glas?

Overdag voornamelijk thee, water en rond 16.00 uur een kopje koffie. Bij het eten en in het weekend een lekker wijntje.

Guilty food pleasure

Chocola, je kunt mij erin begraven!

Dit vindt u waarschijnlijk ook interessant