De keuken

Recept: asperges met pasta en zalm


Het is weer bijna tijd voor dé Nederlandse seizoenstraktatie: asperges! Op 11 april opent het officiële aspergeseizoen en kunt u uw bewoners weer volop laten genieten van het witte goud. Start het seizoen succesvol met een heerlijk recept van culinair adviseur Martin Ambachtsheer.

Bereidingstijd: 20 minuten

Wachttijd: 1 uur

Aantal porties: 4

Benodigdheden

Shop de ingrediënten »

  • 250 gram asperges
  • 500 gram penne
  • 350 gram zalm
  • 150 gram garnalen
  • 100 gram doperwten
  • 250 gram ricotta
  • 100 ml kookroom
  • 5 ml citroensap
  • 2 gram dille
  • 4 takjes salad pea
  • Peper en zout
  • olijfolie

Bereidingswijze

  1. Kook de pasta gaar en koel de pasta terug.
  2. Gaar de zalm, doperwten en asperges.
  3. Snijd de dille fijn.
  4. Meng alle ingrediënten door elkaar en voeg de citroensap, room en ricotta toe.
  5. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Serveer het gerecht op een mooie schaal of bord.
  7. Garneer het gerecht met wat salad pea, dille en ricotta.
  8. Gebruik voor een mooi effect een paar olijfolie parels van Cavariane.

Larissa van den Bosch
Redacteur

Wat ligt er op je bord?

Ik hou van lekker en gezond eten. Bloemkool en hachee behoren wel echt tot dé favorieten. Als ik uit eten ga laat ik mij graag verrassen.

Wat zit er in je glas?

Overdag voornamelijk thee, water en rond 16.00 uur een kopje koffie. Bij het eten en in het weekend een lekker wijntje.

Guilty food pleasure

Chocola, je kunt mij erin begraven!

Dit vindt u waarschijnlijk ook interessant