De keuken

Recept: gerechten voor een zomerse barbecue


Nu de zomer nadert, is het tijd om de barbecue aan te steken. Behalve lekker en gezellig is een barbecue ook een goed middel om mensen dichter bij elkaar te brengen; zorgcliënten, hun familie en mensen uit de wijk. Bereid u ook een barbecue voor? Laat u dan inspireren door deze vijf verrukkelijke barbecue-gerechten.

Fetaburger

Bereidingstijd: 6-8 minuten
Porties: 4

Benodigdheden

Shop de ingrediënten »

  • 400 gram rundergehakt
  • 40 gram feta
  • 20 gram zongedroogde tomaten
  • 40 gram ui
  • 20 gram kappertjes
  • 20 gram eieren
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Snijd alle ingrediënten zijn.
  2. Meng alle ingrediënten met de eieren en het gehakt.
  3. Maak van het mengsel mooie gelijkmatige burgers.
  4. Gril de burgers op de barbecue.

Heekfilet-pakketje

Bereidingstijd: 5 à 10 minuten
Porties: 4

Benodigdheden

Shop de ingrediënten »

  • 4 stuks heekfilet à 120 gram
  • 20 gram kruidenboter
  • 40 gram venkel
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Spoel de heekfilet schoon.
  2. Leg de venkel op een stuk aluminiumfolie.
  3. Leg de heekfilet op de venkel.
  4. Voeg wat kruidenboter toe aan de heekfilet.
  5. Voeg peper en zout toe.
  6. Vouw het pakketje dicht en leg deze ongeveer 10 tot 12 minuten op de barbecue tot de heekfilet goed gaar is.

Champignonspies

Bereidingstijd: 5 minuten
Porties: 4

Benodigdheden

Shop de ingrediënten »

  • 200 gram kastanjechampignons
  • Olijfolie
  • Peper en zout
  • Spies

Bereidingswijze

  1. Maak de champignons schoon en snijd ze in gelijke stukken.
  2. Rijg de champignons vervolgens aan de spies.
  3. Gril de champignons ongeveer 5 minuten op de barbecue.
  4. Voor de garnering kunt u wat olijfolie, peper en zout aan de spies toevoegen voor extra smaak.

Larissa van den Bosch
Redacteur

Wat ligt er op je bord?

Ik hou van lekker en gezond eten. Bloemkool en hachee behoren wel echt tot dé favorieten. Als ik uit eten ga laat ik mij graag verrassen.

Wat zit er in je glas?

Overdag voornamelijk thee, water en rond 16.00 uur een kopje koffie. Bij het eten en in het weekend een lekker wijntje.

Guilty food pleasure

Chocola, je kunt mij erin begraven!

Dit vindt u waarschijnlijk ook interessant