De keuken

Recept: bloemkool risotto met gegrilde rookworst


"Eenvoudig te bereiden, smaakvolle ingrediënten en een knapperige bite", zo omschrijft culinair adviseur Martin zijn bloemkool risotto met gegrilde rookworst. Een oude vertrouwde maaltijd, maar dan in een nieuw jasje.

Porties: 4

Benodigdheden

Shop de ingrediënten »

  • 500 gram bloemkool
  • 600 gram aardappelen
  • Boter
  • 10 ml olijfolie
  • 2 takjes rozemarijn
  • 400 gram rookworst
  • 100 ml kookroom
  • 4 takjes salad pea
  • 10 gram peterselie
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Snijd de bloemkool vanaf de roosjes zeer fijn tot de grootte van een rijstkorrel.
  2. Fruit de bloemkool met boter gaar en voeg de room toe.
  3. Kook de bloemkool met de room net zo lang tot deze gaar is.
  4. Meng de aardappelen met de olijfolie, rozemarijn, zout en peper. Leg de aardappelen en het mengsel in een ovenschaal.
  5. Bak de aardappelen op 180 graden tot ze gaar en mooi bruin zijn.
  6. Snijd de rookworst in gelijke stukken en gril deze in een grillpan.
  7. Maak een bord op met een timbaaltje van de bloemkoolrisotto, gebakken aardappelen en de rookworst.

Anne van Vlaenderen
Eindredacteur

Wat ligt er op je bord?

Wat mijn vriend voor me kookt. Meestal staat hij in de keuken, dus ik ben heel verwend. Wanneer ik uit eten ga probeer ik het liefst steeds iets nieuws. Daarom ben ik fan van restaurants die steeds iets anders op het menu hebben. Vis, vlees of vega, ik lust het allemaal.

Wat zit er in je glas?

Door de week water en thee, liters thee. In het weekend kan het van alles zijn: een lekker speciaalbier, goede wijn of cocktail. De klassieke Cosmopolitan blijft favoriet.

Guilty food pleasure

Pizza. ’s Avonds laat op de bank met een serie op tv.

Bloemkool middel, per stuk 

Bekijk product

Bildtstar aardappelen, zak 5 kg 

Bekijk product

Rozemarijn, stuk 80 gr 

Bekijk product

Salad pea, schaal 100 gr 

Bekijk product

Kookroom 20% vet, fles 1 ltr 

Bekijk product

Dit vindt u waarschijnlijk ook interessant