De keuken

Recept: bruschetta met meloen


Meloen is een heerlijke verfrissende vrucht waar uw cliënten en patiënten zomers geen genoeg van kunnen krijgen. Culinair adviseur Martin deelt daarom dit vrolijke recept: bruschetta met meloen. Een smaakvolle zomerse snack, vol goede vitaminen. En kleurrijk bovendien!

Porties: 4

Benodigdheden

Shop de ingrediënten »

  • 4 sneetjes stokbrood
  • 200 gram mascarpone
  • 12 bolletjes (60 gram) watermeloen
  • 12 bolletjes (60 gram) galia meloen
  • 12 bolletjes (60 gram) cantaloupe meloen
  • 12 ml aceto
  • 12 takjes lemon cress

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven op 190 graden.
  2. Schep diverse bolletjes uit de meloen.
  3. Snijd het stokbrood in dunne plakken. Snijd deze schuin, zodat u een redelijk oppervlakte creëert.
  4. Bak het brood met wat olijfolie bruin.
  5. Laat het stokbrood afkoelen.
  6. Spuit op het brood meerdere dopjes mascarpone.
  7. Verdeel vervolgens de bolletjes meloen op het brood.
  8. Maak de garnering van het gerecht af met de aceto en de cress.

Anne van Vlaenderen
Eindredacteur

Wat ligt er op je bord?

Wat mijn vriend voor me kookt. Meestal staat hij in de keuken, dus ik ben heel verwend. Wanneer ik uit eten ga probeer ik het liefst steeds iets nieuws. Daarom ben ik fan van restaurants die steeds iets anders op het menu hebben. Vis, vlees of vega, ik lust het allemaal.

Wat zit er in je glas?

Door de week water en thee, liters thee. In het weekend kan het van alles zijn: een lekker speciaalbier, goede wijn of cocktail. De klassieke Cosmopolitan blijft favoriet.

Guilty food pleasure

Pizza. ’s Avonds laat op de bank met een serie op tv.

Stokbrood wit 56 cm 435 gr per stuk, doos 14 stuks 

Bekijk product

Mascarpone 35% vet, bak 250 gr 

Bekijk product

Rode watermeloen +/- 3 kg, per stuk 

Bekijk product

Meloen Galia maat 5, per stuk 

Bekijk product

Meloen Charentais, per stuk 

Bekijk product

Dit vindt u waarschijnlijk ook interessant