De keuken

Recept: de paastafel


Pasen is een brunchfeest bij uitstek. En juist een brunch leent zich uitstekend voor een tafel vol variërende gerechtjes. Koud én warm, hartig en zoet. Met deze bijzondere hapjes creëert u een verrassende brunch voor uw zorgcliënten.

Soepje van avocado

Bereidingstijd: 30 minuten
Aantal porties: 4

Benodigdheden

Shop de ingrediënten »

  • 1 avocado
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 500 ml groentebouillon
  • 1 limoen
  • 1 krop sla
  • 4 radijzen
  • 1 gram chilipeper
  • 25 gram rode paprika
  • 100 ml crème fraîche
  • 20 tijgergarnalen
  • 1 komkommer
  • 1 bakje limoen cress
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Maak de knoflook en ui schoon en snipper deze.
  2. Snijd de rode paprika zeer fijn.
  3. Maak kleine bolletjes van de komkommer en dunne schijfjes van de radijs.
  4. Bak de tijgergarnalen in wat geklaarde boter met een beetje knoflook, peper en zout.
  5. Haal de tijgergarnalen uit de pan en leg deze even apart. Fruit de ui, knoflook en chili peper.
  6. Schil de avocado's en halveer ze. Haal de pit uit de vrucht en snijd in blokjes.
  7. Pers het sap uit de limoen en besprenkel hiermee de blokjes gesneden avocado.
  8. Was en snijd de sla en voeg de uitjes en de avocado toe.
  9. Verwarm de bouillon.
  10. Giet de warme bouillon op het mengsel van sla, uitjes en avocado en pureer deze.
  11. Mix het mengsel met een staafmixer glad.
  12. Breng de crème fraîche op smaak met peper, zout en wat limoen en voeg toe aan de bouillon.
  13. Serveer de bouillon in een kom of bord en voeg de paprika, garnalen, bolletjes komkommer, dunne schijfjes radijs en de cressen toe.

Voorjaarsquiche

Bereidingstijd: 30 minuten
Wachttijd: 45 minuten
Porties: 10

Benodigdheden

Shop de ingrediënten »

  • 6 plakken bladerdeeg
  • 100 gram groene asperges
  • 100 gram bospeen
  • 50 gram lente ui
  • 200 gram baby spinazie
  • 200 ml crème fraîche
  • 4 eieren
  • 25 gram bladselderij
  • 75 gram rode paprika
  • 50 gram tuinbonen
  • 100 gram geraspte kaas
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Was en snijd alle groenten in plakjes en rondjes. Hak de selderij en chrunch de tuinbonen.
  2. Bekleed een taartvorm met bakpapier en verdeel het bladerdeeg op de bodem en langs de randen.
  3. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  4. Klop de eieren en voeg hier de crème fraîche en geraspte kaas aan toe. Breng op smaak met peper en zout. Schenk het mengsel over de groenten. Meng alles goed door elkaar en giet het dan in de bakvorm.
  5. Strooi de tuinbonen over het mengsel.
  6. Zet de quiche 40 tot 45 minuten in de oven.
  7. Deze quiche is zowel warm als koud erg lekker.

Paaswrap

Bereidingstijd: 15 minuten
Porties: 4

Benodigdheden

Shop de ingrediënten »

  • 4 tortilla's
  • 1 mango
  • 2 avocado's
  • 1 rode paprika
  • 25 ml limoensap
  • 4 takjes koriander
  • 1 rode ui
  • 150 gram baby spinazie
  • 1/2 gram rode peper
  • 100 gram hüttenkäse
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Snijd alle groenten en fruit deze in mooie gelijke stukjes.
  2. Meng de groenten met de limoensap en fijngehakte koriander.
  3. Voeg als laatste de hüttenkäse toe en breng op smaak met peper en zout.
  4. Schep wat van het mengsel op de tortilla en rol deze strak op.
  5. Snij schuine rolletjes en leg deze op een mooi bord.
  6. Voeg voor wat extra smaak guacamole of zure room toe.

Banaanpannenkoekjes met pindakaas

Bereidingstijd: 20 minuten
Porties: 4

Benodigdheden

Shop de ingrediënten »

  • 1,5 banaan (rijp)
  • 2 eieren
  • 6 gram bakpoeder
  • 15 gram bloem
  • 15 gram pindakaas
  • 15 gram pinda's
  • Roomboter
  • 12 plakjes banaan
  • Honny cress

Bereidingswijze

  1. Prak de banaan fijn. Houd een klein stukje over om mee te garneren.
  2. Meng de geprakte banaan, eieren, bloem en het bakpoeder tot een beslag.
  3. Bak kleine pannenkoekjes in de roomboter.
  4. Leg drie kleine pannenkoekjes schuin op elkaar op een mooi bord.
  5. Maak dit gerecht af met de pindakaas en de pinda’s. U kunt de pindakaas iets mengen met wat honing of kookroom, zodat hij wat meer als saus over de pannenkoekjes heen vloeit.
  6. Voeg als laatste de honny cress toe.

Stroopwafel taartje

Bereidingstijd: 15 minuten
Wachttijd: 1,5 uur
Porties: 10

Benodigdheden

Shop de ingrediënten »

  • 10 stroopwafels
  • 250 ml slagroom
  • 150 ml monchou
  • 150 gram basterdsuiker
  • 2 gram vanille
  • 10 pure paaseitjes

Bereidingswijze

  1. Maak karamelsaus van 100 gram suiker en 60 ml room.
  2. Verkruimel 4 tot 5 stroopwafels. U kunt dit doen met een keukenmachine of u kunt de stroopwafels zelf zeer klein snijden.
  3. Doe de stoopwafelkruim in een bak en meng de karamelsaus er doorheen.
  4. Leg in de springvorm wat bakpapier en giet het mengsel in de bakvorm. Druk de koekkruimels goed aan.
  5. Sla 190 ml slagroom met vanille en suiker stijf, eventueel met wat slagroomstabilisator, en meng tegen het einde de monchou er doorheen. U krijgt nu een dik mengsel.
  6. Schep het monchou-slagroommengsel over de stroopwafelbodem en strijk het geheel glad.
  7. Verkruimel daarna nog wat stroopwafels en strooi deze over de taart met de pure chocolade of paaseitjes.

Larissa van den Bosch
Redacteur

Wat ligt er op je bord?

Ik hou van lekker en gezond eten. Bloemkool en hachee behoren wel echt tot dé favorieten. Als ik uit eten ga laat ik mij graag verrassen.

Wat zit er in je glas?

Overdag voornamelijk thee, water en rond 16.00 uur een kopje koffie. Bij het eten en in het weekend een lekker wijntje.

Guilty food pleasure

Chocola, je kunt mij erin begraven!

Dit vindt u waarschijnlijk ook interessant