De keuken

Recept: egg pintxo


Haal het beste van Spanje in huis met dit heerlijke recept van onze culinaire adviseur: egg pintxo. Een vloeibare eierdooier in een krokant groentevelletje van aardappel. Smaakvol en eenvoudig te bereiden. En bovendien bekroond tot één van de beste tapas gerechten in Spanje.


Bereidingstijd: 15 minuten
Porties: 4

Benodigdheden

Shop de ingrediënten »

  • 4 eieren (egg pinxto)
  • 40 gram burrata
  • 40 gram piccalilly
  • 4 takjes salad pea
  • 8 gram groenten crumble
  • 4 plakjes coppa di parma

Bereidingswijze

  1. Bak de coppa di parma zonder boter in een koekenpan tot deze krokant is.
  2. Draai een mousse van de burrata en de piccalilly.
  3. Schep zowel de mousse van de burrata als de mousse van de piccalilly in een spuitzak.
  4. Frituur de eierpakketjes.
  5. Leg de eierpakketjes op een mooi bord en maak de garnering af met de mousse, groenten crumble en de salad pea.

Anne van Vlaenderen
Eindredacteur

Wat ligt er op je bord?

Wat mijn vriend voor me kookt. Meestal staat hij in de keuken, dus ik ben heel verwend. Wanneer ik uit eten ga probeer ik het liefst steeds iets nieuws. Daarom ben ik fan van restaurants die steeds iets anders op het menu hebben. Vis, vlees of vega, ik lust het allemaal.

Wat zit er in je glas?

Door de week water en thee, liters thee. In het weekend kan het van alles zijn: een lekker speciaalbier, goede wijn of cocktail. De klassieke Cosmopolitan blijft favoriet.

Guilty food pleasure

Pizza. ’s Avonds laat op de bank met een serie op tv.

Egg pintxo aardappel spek, doosje 25 stuks 

Bekijk product

Burrata, stuk 250 gram 

Bekijk product

Hollandse piccalilly, pot 370 ml 

Bekijk product

Crumble groene kruiden, zak 500 gr 

Bekijk product

Coppa di Parma 16 plakken, pak 110 gram 

Bekijk product

Dit vindt u waarschijnlijk ook interessant