De keuken

Recept: feestelijke gerechten


We blijven nog even in de feestelijke sferen! Eerder plaatsten we al enkele inspiratiesessies, waarin we recepten voor feestelijke voor- hoofd- en nagerechten met u deelden. Mocht u nog geen genoeg krijgen van al die mooie feestelijke recepten, kijk dan snel naar de recepten hieronder, voor nog meer inspiratie voor de feestdagen!

Gerookte ribeye met carpaccio mayonaise, radijs, komkommer en balsamico

10 minuten, 4 personen.

Benodigdheden

Shop de ingrediënten »

  • 320 gram ribeye
  • 80 mililiter carpaccio mayonaise
  • 4 radijsjes
  • 16 balletjes komkommer
  • 20 gram tuinbonen
  • 20 mililiter balsamico dressing
  • 4 takjes salad pea
  • 15 gram rucola
  • 20 gram Parmezaanse kaas

Bereidingswijze

  1. Ontdooi de Rib-eye op een bord.
  2. Maak dunne plakjes van de radijs en bolletjes en slierten van de komkommer.
  3. Garneer de rib-eye met al overige ingrediënten tot een mooi gerecht.

Gevulde vissoep met krokant stokbrood en saffraan rouille

4 personen, 15 minuten.

Benodigdheden

Shop de ingrediënten »

  • 600 mililiter vissoep
  • 80 gram Hollandse garnalen
  • 4 sneetjes stokbrood
  • 60 gram saffraan rouiile
  • 8 takjes borage cress
  • 1 gram rode peper
  • 4 gram dille

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven op 200 graden.
  2. Verwarm de soep. Laat deze niet koken.
  3. Snijd dunne lange plakken van het stokbrood en bak deze af met wat olijfolie, peper en zout.
  4. Snijd de rode peper en dille fijn en meng de rode peper door de soep.
  5. Schep wat garnalen in een kom en giet hier de soep op.
  6. Spuit wat saffraan rouille op het bruschetta stokbrood en garneer dit met wat borage cress en verse peper, eventueel nog een partje radijs.
  7. Leg de bruschetta op de kom en garneer de soep af met de verse dille

Huisgemaakte pommes duchesse met kalfssukade en tijgergarnaal, gebakken paddenstoelen en jus de veau

4 personen, 35 minuten.

Benodigdheden

Shop de ingrediënten »

  • 600 gram aardappelen
  • 320 gram kalfssukade
  • 40 gram boter
  • 4 stuks langoustine
  • 320 gram kastanjechampignons
  • 200 gram spruitjes
  • 100 mililiter jus de veau
  • 10 gram groentencrumble
  • 4 takjes hippo tops

Bereidingswijze

  1. Breng de aardappelpuree op smaak en meng er een ei doorheen.
  2. Doe aardappelpuree in een spuitzak en spuit op bakpapier mooie grote rozetten.
  3. Bak deze mooi bruin af in de oven op 190 graden.
  4. Blancheer de spruitjes en snijd de kastanjechampignons in vieren.
  5. Snijd mooie plakken van de kalfssukade.
  6. Bak de langoustine kort in boter en verwijder de staartschaal.
  7. Verwarm de jus.
  8. Bak de spruiten en kastanjechampignons in boter.
  9. Verwarm de sukade even kort in de oven tot hij op temperatuur is.
  10. Verwarm de langoustine ook nog even kort.
  11. Zorg ervoor dat alle producten tergelijk warm en gaar zijn.
  12. Leg een duchesse op een bord en schep hier de spruitjes bij.
  13. Leg er een kalfssukade bij en hierop de langoustine.
  14. Schep er een beetje jus over en garneer af met de groentencrumble en hippo tops.

Runderbonbon met kastanjepuree poffertjes en gekarameliseerde witlof

4 personen, 35 minuten.

Benodigdheden

Shop de ingrediënten »

  • 4 stuks runderbonbon
  • 600 gram kastanjepuree
  • 600 gram witlof
  • 100 mililiter mushroom saus
  • 4 takjes hippo top
  • 50 gram bloem
  • 1 ei
  • peper en zout
  • 40 gram boter

Bereidingswijze

  1. Meng bloem en ei door de kastanjepuree en breng dit op smaak met peper en zout.
  2. Snij de witlof in tweeën en verwijder de kern.
  3. Bak de witlof bruin in boter. Schep met een kleine ijsknijper poffertjes uit de kastanjepuree, en bak ook deze bruin in boter.
  4. Verwarm de runderbonbons op 120 graden in de oven.
  5. Zet de saus warm in een pannetje met warm water. Zorg dat deze rond de 40 graden blijft.
  6. Leg de runderbonbon op een mooi bord en leg hier ook de poffertjes en de witlof bij.
  7. Garneer je gerecht en spuit als laatste de saus op het bord erbij.

Paddenstoelenrisotto met zwijnprocureur in jachtsaus

4 personen, 40 minuten.

Benodigdheden

Shop de ingrediënten »

  • 200 gram risottorijst
  • 80 gram ui
  • 200 gram paddenstoelenmix
  • 50 mililiter witte wijn
  • groentenbouillon
  • 50 gram boter
  • 50 gram rucola
  • 4 stuks wild zwijnproureur
  • 100 mililiter jachtsaus
  • 600 gram prei
  • 4 takjes salad pea
  • 12 rode tomatenbesjes

Bereidingswijze

  1. Bak de ui en paddenstoelen in boter.
  2. Doe hier de risottorijst bij en bak deze tot de korrels glazig zijn.
  3. Blus het af met witte wijn en gaar de risotto met groentenbouillon.
  4. Meng net voor de risotto gaar is de rucola erdoorheen.
  5. Snij de prei grof en was deze.
  6. Roerbak de prei in boter en breng op smaak met peper en zout.
  7. Verwarm de zwijnprocureur en maak van het braadvocht een saus met de jachtsaus van knorr.
  8. Schep prei op een bord en leg hier de zwijnprocureur op met wat saus.
  9. Schep er een mooie bol risotto bij en garneer je gerechtje met salad pea en rode tomatenbesjes.

Marije Kuiper
Redacteur

Wat ligt er op je bord?

Liefst veel verse groenten, vooral aubergine vind ik heerlijk. Verder vaak gerechten uit de Aziatische keuken, voor een lekkere pad thai kun je me altijd wakker maken.

Wat zit er in je glas?

Thee. Veel thee. Vooral lekkere kruidenthee en verse muntthee zijn favoriet. En in het weekend een lekker speciaalbiertje.

Guilty food pleasure

Alles met chocolade.

Zwijnsprocureur - k&kl - stuk 80 gram 

Bekijk product

Mushroom sauce, bus 400 ml 

Bekijk product

Kalfssucade rol gegaard, stuk 800 gr 

Bekijk product

Franse vissoep, pot 1 liter 

Bekijk product

Gerookte ribeye carpaccio 80 gr per stuk, bak 10 stuks 

Bekijk product

Dit vindt u waarschijnlijk ook interessant