De keuken

Recept: frambozen espuma


Een diner is niet geslaagd zonder een heerlijk en feestelijk nagerecht. Culinair adviseur Martin tipt een fris en zomers dessert: frambozen met espuma en Griekse yoghurt. Een kleurrijk nagerecht, vol eiwitten en vitaminen.

Porties: 4

Benodigdheden

Shop de ingrediënten »

  • 100 ml espuma
  • 8 frambozen
  • 8 stukjes frambozen kroepoek
  • 100 ml Griekse yoghurt
  • 4 stukjes pure chocolade
  • 8 takjes atsina cress

Bereidingswijze

  1. Schep de yoghurt in een spuitzak.
  2. Spuit de espuma op een bord of in een schaaltje.
  3. Spuit de yoghurt erbij.
  4. Maak de garnering van het gerecht af met verse frambozen, chocolade en de atsina cress.
  5. Voeg de frambozen kroepoek toe als extra garnering en voor een mooi effect. Let op: de kroepoek moet nog eerst gefrituurd worden.

Anne van Vlaenderen
Eindredacteur

Wat ligt er op je bord?

Wat mijn vriend voor me kookt. Meestal staat hij in de keuken, dus ik ben heel verwend. Wanneer ik uit eten ga probeer ik het liefst steeds iets nieuws. Daarom ben ik fan van restaurants die steeds iets anders op het menu hebben. Vis, vlees of vega, ik lust het allemaal.

Wat zit er in je glas?

Door de week water en thee, liters thee. In het weekend kan het van alles zijn: een lekker speciaalbier, goede wijn of cocktail. De klassieke Cosmopolitan blijft favoriet.

Guilty food pleasure

Pizza. ’s Avonds laat op de bank met een serie op tv.

Raspberry Espuma, fles 400 ml 

Bekijk product

Frambozen uit Nederland, doosje 125 gr 

Bekijk product

Griekse yoghurt 5 %, kuip 500 gr 

Bekijk product

Atsina cress, doosje 1 stuk 

Bekijk product

Sweet bites raspberry yoghurt, doos 405 stuks 

Bekijk product

Dit vindt u waarschijnlijk ook interessant