De keuken

Recept: gebakken mosselen


Op woensdag 28 juni is het mosselseizoen officieel geopend. Dat betekent dat u uw bewoners en cliënten weer kunt laten genieten van de lekkerste mosselen. Culinair adviseur Martin Ambachtsheer combineert in dit recept gebakken mosselen met een frisse salade en verse frites. Een heerlijke smaakvolle match.


Bereidingstijd: 25 minuten
Porties: 4

Benodigdheden

Shop de ingrediënten »

  • 400 gram gekookte mosselen
  • 50 gram bloem
  • 2 eieren
  • 50 gram paneermeel
  • 5 gram ras el hanout
  • 5 gram peterselie
  • 1 citroen
  • 100 ml yoghurt
  • 1 kilo verse frites
  • 200 gram sla
  • 40 gram rode ui
  • 40 gram tuinbonen
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Meng de ras el hanout met de mosselen.
  2. Paneer de mosselen.
  3. Maak van de yoghurt en de citroen een mooie saus.
  4. Maak een salade van de sla, rode ui, tuinbonen en peterselie en meng er wat yoghurtsaus doorheen.
  5. Frituur de verse frites en de mosselen.
  6. Serveer de mosselen met de verse frites, salade en yoghurtsaus.

Larissa van den Bosch
Redacteur

Wat ligt er op je bord?

Ik hou van lekker en gezond eten. Bloemkool en hachee behoren wel echt tot dé favorieten. Als ik uit eten ga laat ik mij graag verrassen.

Wat zit er in je glas?

Overdag voornamelijk thee, water en rond 16.00 uur een kopje koffie. Bij het eten en in het weekend een lekker wijntje.

Guilty food pleasure

Chocola, je kunt mij erin begraven!

Dit vindt u waarschijnlijk ook interessant