De keuken

Recept: granité van frambozen


Buiten is het nog koud en guur, maar voor u het weet gaat de zon weer schijnen. Culinair adviseur Martin Ambachstheer bedacht daarom een heerlijk gerecht dat uw bewoners en patiënten doet verlangen naar de zomer: granité van frambozen. Goed voor de vochttoevoer en lekker fris van smaak.


Bereidingstijd: 15 minuten
Wachttijd: 4-5 uur
Aantal porties: 4

Benodigdheden

Shop de ingrediënten »

  • 250 gram frambozen
  • 2 limoenen
  • 40 gram basterdsuiker
  • 12 ml witte rum
  • 6 muntblaadjes
  • 2 gram rode peper
  • 100 ml water
  • 4 takjes lemon cress

Bereidingswijze

  1. Rasp de limoen en pers hem uit.
  2. Zet het water met de rum, suiker, limoenrasp, sap en frambozen op het vuur en breng het mengsel aan de kook.
  3. Snijd de peper en munt zeer fijn.
  4. Mix het mengsel met een staafmixer en zeef het geheel.
  5. Meng de peper en de munt door het mengsel en giet het in een stevige bak.
  6. Plaats de bak in de vriezer en roer gedurende de wachttijd ieder half uur het mengsel om met een vork. Dit doet u tot het mengsel een mooie rosé/rode sneeuwmassa vormt.
  7. Schep het mengsel in een wijnglas en maak af met frambozen en cressen.


Larissa van den Bosch
Redacteur

Wat ligt er op je bord?

Ik hou van lekker en gezond eten. Bloemkool en hachee behoren wel echt tot dé favorieten. Als ik uit eten ga laat ik mij graag verrassen.

Wat zit er in je glas?

Overdag voornamelijk thee, water en rond 16.00 uur een kopje koffie. Bij het eten en in het weekend een lekker wijntje.

Guilty food pleasure

Chocola, je kunt mij erin begraven!

Dit vindt u waarschijnlijk ook interessant