De keuken

Recept: hartige drie


Bij een koek denkt u waarschijnlijk aan een zoet tussendoortje. Culinair adiviseur Martin maakt dit keer koeken op een hartige manier klaar. Een lekker tussendoortje, en bovendien leuk voor de afwisseling!

Benodigdheden

Bestel de ingrediënten »

  • 50 gram ansjovis
  • 200 gram tomaat
  • 25 gram olijven
  • 5 gram knoflook
  • 40 gram mozzarella
  • 2 gram basilicum
  • 100 gram zelfrijzend bakmeel
  • 100 ml melk
  • 1 ei
  • 10 gram Provençaalse kruiden
  • 40 gram mascarpone
  • 2 - 4 druppels tabasco
  • 70 gram boter
  • peper en zout

Bereidingswijze:

  1. Maak een beslag van het zelfrijzend bakmeel met melk, ei, Provençaalse kruiden, knoflook en mozzarella, olijven, ansjovis en wat fijn gesnipperde ui.
  2. Snij de tomaat fijn en fruit deze aan met wat gesnipperde ui en wat knoflook.
  3. Maak hier een salsasaus van met de tabasco en peper en zout.
  4. Bak kleine ronde koeken van het beslag in wat boter of olijfolie.
  5. Serveer drie van de warme koeken. Beleg met wat mascarpone, salsa saus, olijven en wat basilicum/ cress

Marije Kuiper
Redacteur

Wat ligt er op je bord?

Liefst veel verse groenten, vooral aubergine vind ik heerlijk. Verder vaak gerechten uit de Aziatische keuken, voor een lekkere pad thai kun je me altijd wakker maken.

Wat zit er in je glas?

Thee. Veel thee. Vooral lekkere kruidenthee en verse muntthee zijn favoriet. En in het weekend een lekker speciaalbiertje.

Guilty food pleasure

Alles met chocolade.

Mozzarella, stuk 125 gram 

Bekijk product

Zelfrijzend bakmeel - pak 500 gram 

Bekijk product

Olijven groen knoflook bak 1 kilo 

Bekijk product

Provencaalse kruiden heel bus 300 gram 

Bekijk product

Rode pepersaus, fles 350 ml 

Bekijk product

Dit vindt u waarschijnlijk ook interessant