De keuken

​Recept: hartige wentelteefjes


Wentelteefjes mogen tijdens het ontbijt of de lunch niet op uw menu ontbreken. Uw bewoners en patiënten kennen dit oer-Hollandse gerecht als zoete traktatie, maar culinair adviseur Martin Ambachtsheer bedacht een gezonde variant. Zijn hartige wentelteefjes zijn rijkelijk belegd met groenten en passen perfect in een eiwitrijk dieet.


Bereidingstijd: 20 minuten
Aantal porties: 6

Benodigdheden

Shop de ingrediënten »

  • 12 plakken volkoren brood
  • 3 eieren
  • 90 gram geraspte oude kaas
  • 15 gram Provençaalse kruiden
  • 3 tomaten
  • 1 rode ui
  • 400 ml melk
  • 150 gram verse spinazie
  • 12 plakken serranoham
  • 50 ml olijfolie
  • 60 gram roomkaas
  • 2 à 3 takjes cress basil

Bereidingswijze

  1. Klop de eieren met de melk, kaas en kruiden wat los.
  2. Snij de tomaat en de ui.
  3. Voeg wat peper en zout toe.
  4. Bak de plakjes ham krokant in de koekenpan.
  5. Dompel de sneetjes brood in het eimengsel en bak deze zachtjes in de pan.
  6. Serveer de wentelteefjes op een bord met een salade van spinazie en tomaat, rode ui en een stuk krokante ham met wat roomkaas. Breng de spinazie eventueel op smaak met wat olijfolie, peper en zout.

Larissa van den Bosch
Redacteur

Wat ligt er op je bord?

Ik hou van lekker en gezond eten. Bloemkool en hachee behoren wel echt tot dé favorieten. Als ik uit eten ga laat ik mij graag verrassen.

Wat zit er in je glas?

Overdag voornamelijk thee, water en rond 16.00 uur een kopje koffie. Bij het eten en in het weekend een lekker wijntje.

Guilty food pleasure

Chocola, je kunt mij erin begraven!

Dit vindt u waarschijnlijk ook interessant