De keuken

Recept: 2 x soep voor het najaar


Er zijn weinig gewassen die zo bij de herfst horen als pompoen en bospaddenstoelen. In de vorm van een heerlijke soep maakt u van beide ingrediënten het ideale najaarsgerecht. De bospaddenstoelensoep van groentebouillon is een bron van mineralen, vitaminen en vezels. Pompoen bevat veel vitamine A, C en E, wat een positieve bijdrage levert aan de gezondheid.

Heldere bospaddenstoelensoep

Benodigdheden

Bestel de ingrediënten »

  • 1 liter groentebouillon
  • 125 gram kastanje champignons
  • 125 gram champignons
  • 75 gram oesterzwam
  • 50 gram shiitake
  • 5 gram of 1 teentje knoflook
  • 70 gram of 1 ui
  • 1 lente ui
  • Aardappelzetmeel
  • Peper en zout
  • Pavé Garde brood van Panesco
  • Boter

Bereidingswijze

  1. Snijd de ingrediënten.
  2. Fruit de ui en knoflook in een pan en voeg de paddenstoelen toe.
  3. Voeg de bouillon toe en breng de soep langzaam aan de kook.
  4. Bind de soep met een beetje aardappelzetmeel en breng op smaak.
  5. Snijd de Pavé Garde in grove repen van 2 centimeter en bak deze krokant af met wat olie en grof zeezout.
  6. Garneer de soep met de fijn gesneden lente ui en serveer met het krokante brood.


Pittige pompoensoep

Benodigdheden

Bestel de ingrediënten »

  • 1 liter groentebouillon
  • 500 gram pompoen
  • 70 gram ui
  • 65 gram of 1 rode paprika
  • 180 gram of 5 stuks aardappelen
  • 5 gram verse gember
  • 10 gram ras el hanout
  • 5 gram gemalen komijn
  • 5 gram gemalen ketoembar
  • Crème fraîche
  • Rode peper
  • Pompoen pitten
  • Cecinea de leon (in plakken)
  • Tabasco

Bereidingswijze

  1. Pak een grote pan en smelt hierin wat boter.
  2. Fruit de ui met de specerijen en voeg de pompoen, aardappelen en paprika toe.
  3. Voeg de bouillon toe en breng deze langzaam aan de kook.
  4. Pureer het geheel glad.
  5. Bruineer de pompoenpitten en snijd de rode peper zonder zaadjes zeer fijn.
  6. Bak de plakken cecina de leon krokant af.
  7. Breng op smaak met peper, zout en wat tabasco.
  8. Serveer de soep in een kom en spuit wat crème fraîche op de soep.
  9. Plaats er vervolgens een stuk Cecina op met wat pompoenpitten.


Bekijk ook de andere vier onweerstaanbare wildrecepten voor het najaar. In de Served Herfst 2016 leest u het volledige artikel over wildgerechten.

Larissa van den Bosch
Redacteur

Wat ligt er op je bord?

Ik hou van lekker en gezond eten. Bloemkool en hachee behoren wel echt tot dé favorieten. Als ik uit eten ga laat ik mij graag verrassen.

Wat zit er in je glas?

Overdag voornamelijk thee, water en rond 16.00 uur een kopje koffie. Bij het eten en in het weekend een lekker wijntje.

Guilty food pleasure

Chocola, je kunt mij erin begraven!

Shiitake, zak 500 gr 

Bekijk product

Crème fraîche 30% vet, bak 1 ltr 

Bekijk product

Pompoenblokjes 6 mm, zak 1 kg 

Bekijk product

Gesneden champignons, bak 500 gr 

Bekijk product

Groentebouillon opbrengst 250 ltr, emmer 5 kg 

Bekijk product

Dit vindt u waarschijnlijk ook interessant