De keuken

Recept: herfstkoffie


Nu het weer kouder wordt kunnen uw clienten wel wat extra verwarming gebruiken. Onze culinair adviseur Martin Ambachtsheer ontwikkelde daarom dit recept voor een lekkere herfstige koffie met een twist. Ook ideaal om het bezoek van uw cliënten eens lekker mee te verwennen!

Herfstkoffie

4 personen, 20 minuten

Benodigdheden

Shop de ingrediënten »

  • 600 mililiter koffie
  • 1/2 kaneelstokje
  • 4 stuks kruidnagel
  • 1 stuk steranijs
  • 75 gram suiker
  • 25 gram bruine basterdsuiker
  • 30 mililiter hazelnootsiroop
  • 100 mililiter slagroom
  • 4 stuks chocolade garnituur
  • 120 mililiter koffielikeur
  • 4 bonbons

Bereidingswijze

  1. Verwarm de koffie in een pannetje en voeg de suiker en specerijen toe. Roer dit door totdat de suiker is opgelost.
  2. Laat de koffie 15 minuten op een laag vuurtje staan (niet koken) zodat de specerijen langzaam kunnen intrekken.
  3. Verwijder het kaneelstokje, steranijs en de kruidnagels.
  4. Schenk in een hoog glas een scheutje hazelnootsiroop.
  5. Voeg daarna de koffie toe.
  6. Giet voorzichtig de lobbig geklopte room over de achterkant van een lepel, zodat deze zich gelijkmatig kan verspreiden.
  7. Garneer met de chocolade
  8. Schenk een kofielikeur in een likeurglaasje en serveer deze met een bonbon samen met de herfstkoffie.

Marije Kuiper
Redacteur

Wat ligt er op je bord?

Liefst veel verse groenten, vooral aubergine vind ik heerlijk. Verder vaak gerechten uit de Aziatische keuken, voor een lekkere pad thai kun je me altijd wakker maken.

Wat zit er in je glas?

Thee. Veel thee. Vooral lekkere kruidenthee en verse muntthee zijn favoriet. En in het weekend een lekker speciaalbiertje.

Guilty food pleasure

Alles met chocolade.

Snelfilter koffie melange rood, pak 500 gr 

Bekijk product

Kahlua Likeur 20%, fles 70 cl 

Bekijk product

100% Chocolate Bonbon selectie Paris doos 1 kilo 

Bekijk product

Siroop hazelnoot professioneel, fles 700 ml 

Bekijk product

Steranijs pot 110 gram 

Bekijk product

Dit vindt u waarschijnlijk ook interessant