De keuken

Recept: Hollandse Nieuwe


Haring is het hele jaar door verkrijgbaar, maar vanaf 14 juni is er de Hollandse Nieuwe: de eerste jonge haring van het seizoen. Dit visje is niet alleen erg smaakvol, maar bevat daarnaast buitengewoon veel voedzame stoffen zoals Omega-3 vetzuren en eiwitten. Culinair adviseur Martin Ambachtsheer tipt u alvast een heerlijk recept om het seizoen succesvol te starten.

Benodigdheden

Shop de ingrediënten »

  • 6 hele haringen
  • 12 kleine augurkjes
  • 150 ml Viognier
  • 15 ml honing
  • 100 ml blanke azijn
  • 5 gram peper
  • 5 gram mosterdzaad
  • 1 ui
  • 1 laurierblad
  • 12 cocktailprikkers

Bereidingswijze

  1. Meng de honing met de wijn, azijn, mosterdzaadjes en peperkorrels in een pan (geen aluminium pan).
  2. Voeg de laurierblaadje toe en breng het geheel aan de kook.
  3. Laat dit mengsel 15 minuten zachtjes koken.
  4. Snijd de haringen open en verwijder de staartjes.
  5. Snijd elk filet in de lengte doormidden.
  6. Rol elk stukje haring om een augurkje en steek ze vast met een cocktailprikker.
  7. Zet deze rolletjes naast elkaar in een ondiepe schaal.
  8. Schenk de warme marinade over de rolletjes en laat dit afkoelen.
  9. Laat de haringrolletjes afgedekt met plasticfolie in de koelkast 4-6 uur marineren.

Larissa van den Bosch
Redacteur

Wat ligt er op je bord?

Ik hou van lekker en gezond eten. Bloemkool en hachee behoren wel echt tot dé favorieten. Als ik uit eten ga laat ik mij graag verrassen.

Wat zit er in je glas?

Overdag voornamelijk thee, water en rond 16.00 uur een kopje koffie. Bij het eten en in het weekend een lekker wijntje.

Guilty food pleasure

Chocola, je kunt mij erin begraven!

Dit vindt u waarschijnlijk ook interessant