De keuken

Recept: Italiaanse bruschetta


Binnenkort een feestje of borrel? Serveer dan eens deze heerlijke Italiaanse bruschetta! Een lekker feestelijk hapje, dat toch net even wat specialer is dan de gebruikelijke blokjes kaas en plakjes worst.

Recept: Italiaanse bruschetta

4 personen, 15 minuten bereidingstijd

Benodigdheden

Bestel de ingrediënten

  • 4 sneetjes ciabatta
  • 120 gram ERU parmezaan
  • 20 olijven, gemixed
  • 20 tomatenbesjes
  • 8 gram tomatencrumble
  • 8 takjes basilicum cress
  • 10 mililiter olijfolie
  • enkele druppels alceto balsamico
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Snij lange plakken van de ciabatta.
  2. Druppel hier wat olijfolie overheen met wat peper en zout.
  3. Bak de ciabatta's goudbruin.
  4. Schep wat ERU Parmezaan in een spuitzak.
  5. Als de bruchetta afgekoeld is spuit je hier dopjes ERU op.
  6. Garneer de bruchetta met tomatenbesjes, olijven en crumble.
  7. Als laatst sprenkel je er wat druppels aceto overheen en garneer je met de basilicum cress.

Marije Kuiper
Redacteur

Wat ligt er op je bord?

Liefst veel verse groenten, vooral aubergine vind ik heerlijk. Verder vaak gerechten uit de Aziatische keuken, voor een lekkere pad thai kun je me altijd wakker maken.

Wat zit er in je glas?

Thee. Veel thee. Vooral lekkere kruidenthee en verse muntthee zijn favoriet. En in het weekend een lekker speciaalbiertje.

Guilty food pleasure

Alles met chocolade.

Ciabatta 280 gram doos 22 stuks 

Bekijk product

Cheese spread Parmesan, emmer 1 kg 

Bekijk product

Olijven Italiamix bak 1 kilo 

Bekijk product

Rode tomaatjes, doos 125 gr 

Bekijk product

Crumble tomaat, zak 500 gram 

Bekijk product

Dit vindt u waarschijnlijk ook interessant