De keuken

Recept: kalfsmuis


Een lekker voorgerecht is een heerlijke aanvulling op uw diner. Maar daar wilt u natuurlijk niet al te veel tijd mee kwijt zijn. Onze culinair adviseur maakte daarom dit recept voor een heerlijk voorgerecht met kalfsmuis, dat in een handomdraai op tafel staat.

Benodigdheden

Shop de ingrediënten »

  • kalfsmuis - 4 à 5 plakjes per persoon
  • 50 ml tonijnmayonaise
  • 10 gram rucola
  • 20 balletjes komkommer
  • 12 takjes borage cress, ter garnituur
  • Tomaten crumble - 1 à 2 gram per persoon

Bereidingswijze

  1. Snij plakjes van de kalfsmuis.
  2. Leg wat rucola op een bord.
  3. Maak bolletjes van komkommer.
  4. Leg de kalfsmuis op de rucola met wat komkommer.
  5. Spuit dopjes tonijnmayo op het bord en garneer af met de crumble en cress.

Marije Kuiper
Redacteur

Wat ligt er op je bord?

Liefst veel verse groenten, vooral aubergine vind ik heerlijk. Verder vaak gerechten uit de Aziatische keuken, voor een lekkere pad thai kun je me altijd wakker maken.

Wat zit er in je glas?

Thee. Veel thee. Vooral lekkere kruidenthee en verse muntthee zijn favoriet. En in het weekend een lekker speciaalbiertje.

Guilty food pleasure

Alles met chocolade.

Dit vindt u waarschijnlijk ook interessant