De keuken

Recept: kletskop met zalm, kappertjes en doperwtenmousse


Culinair adviseur Martin Ambachtsheer deelt ook deze week weer een heerlijk recept. Ditmaal met een oud en vertrouwd Hollands koekje in de hoofdrol, maar dan op hartige wijze: met zalm, kappertjes en doperwtenmousse. Met dit eenvoudige gerecht creëert u binnen een handomdraai een waar feestje op het bord.

Bereidingstijd: 25 minuten
Aantal porties: 8

Benodigdheden

Shop de ingrediënten »

  • 16 kletskoppen
  • 50 gram doperwten
  • 1 ml citroensap
  • 15 ml crème fraîche
  • 200 gram zalm
  • 100 gram roomkaas
  • 30 gram kappertjes
  • 2 gram dille
  • 8 takjes salad pea
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Pocheer de zalm gaar.
  2. Kook de doperwten gaar.
  3. Laat beide afkoelen.
  4. Pureer de doperwten en breng op smaak met wat peper en zout. Meng de crème fraîche erdoorheen en zorg dat het mengsel glad is.
  5. Maak een farce van de zalm met monchou, dille, kappertjes en citroensap.
  6. Maak een mooi schaaltje of bord op. Spuit toefjes zalmvulling op een kletskop en leg er een kletskop overheen. Spuit wat dopjes doperwtenmousse op het bord naast de kletskop. Garneer met olijfolie-parels en takjes salad pea en voeg extra smaak toe met de kappertjes.

Larissa van den Bosch
Redacteur

Wat ligt er op je bord?

Ik hou van lekker en gezond eten. Bloemkool en hachee behoren wel echt tot dé favorieten. Als ik uit eten ga laat ik mij graag verrassen.

Wat zit er in je glas?

Overdag voornamelijk thee, water en rond 16.00 uur een kopje koffie. Bij het eten en in het weekend een lekker wijntje.

Guilty food pleasure

Chocola, je kunt mij erin begraven!

Dit vindt u waarschijnlijk ook interessant