De keuken

Recept: knolselderijsoep met sinaasappel en koriander


Soms zijn er niet veel ingrediënten nodig voor een smaakvol en gezond gerecht. Dat bewijst culinair adviseur Martin Ambachtsheer met deze knolselderijsoep met sinaasappel en koriander. Een heerlijk soepje, licht verteerbaar en super gezond.


Bereidingstijd: 15 minuten
Wachttijd: 30 minuten
Porties: 4

Benodigdheden

Shop de ingrediënten »

  • 200 gram knolselderij
  • 40 gram ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1,5 takje bladselderij
  • 1 gram koriander poeder
  • 0,5 liter groentebouillon
  • 50 ml sinaasappelsap
  • 100 ml kookroom
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Snijd de groenten klein.
  2. Voeg de groenten, koriander en de knoflook toe in een pan en giet er wat olie bij.
  3. Pers de sinaasappels.
  4. Blus de groenten af met wat witte wijn en de groentebouillon.
  5. Kook de groenten gaar en pureer het mengsel.
  6. Zeef het mengsel en voeg wat room en sinaasappelsap toe.
  7. Breng de soep op smaak met zout en peper en serveer de soep met wat verse koriander en een partje sinaasappel.

Larissa van den Bosch
Redacteur

Wat ligt er op je bord?

Ik hou van lekker en gezond eten. Bloemkool en hachee behoren wel echt tot dé favorieten. Als ik uit eten ga laat ik mij graag verrassen.

Wat zit er in je glas?

Overdag voornamelijk thee, water en rond 16.00 uur een kopje koffie. Bij het eten en in het weekend een lekker wijntje.

Guilty food pleasure

Chocola, je kunt mij erin begraven!

Knolselderijblokjes 6 mm, zak 1 kg 

Bekijk product

Witte uienblokjes 20 mm, bak 1 kg 

Bekijk product

Koriander ketoembar gemalen bus 425 gram 

Bekijk product

Perssinaasappels 88/90, netje 10 stuks 

Bekijk product

Groentebouillon, bus 1 kg 

Bekijk product

Dit vindt u waarschijnlijk ook interessant