De keuken

Recept: lamsspies met frisse quinoa salade


Lamsvlees biedt niet alleen veel culinaire mogelijkheden, maar bevat ook veel goede voedingswaarden. Met dit recept van culinair adviseur Martin Ambachtsheer zet u een smaakvol gerecht op tafel, rijk aan eiwitten, ijzer, zink en vitamine B12. Vol verrassende smaken en frisse tonen, uitstekend geschikt voor het voorjaar en de zomer.


Bereidingstijd: 25 minuten
Porties: 4

Benodigdheden

Shop de ingrediënten »

  • 150 gram quinoa
  • 100 gram courgette
  • 100 gram tomaat
  • 100 gram komkommer
  • 10 gram knoflook
  • 0,5 liter groentebouillon
  • 5 ml limoensap
  • 100 gram feta
  • 8 prikkers
  • 30 gram tuinbonen
  • 500 gram lamsgehakt
  • 15 ml barbecuesaus
  • 20 gram ei
  • 2 à 3 gram koriander
  • 2 à 3 gram komijn
  • 10 ml olijfolie
  • 250 gram Griekse yoghurt
  • 5 gram munt
  • 10 ml limoen
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Kook de quinoa gaar in de groentebouillon.
  2. Snijd de groenten klein.
  3. Meng het lamsgehakt met de kruiden, het ei en de barbecuesaus.
  4. Maak spiesen van het gehakt en laat deze even goed opstijven.
  5. Rasp de komkommer en snijd de munt fijn.
  6. Meng de komkommer en munt met de yoghurt, limoen, peper en zout en maak er een frisse saus van.
  7. Meng de gesneden groenten door de koude quinoa met de knoflook, feta en tuinbonen.
  8. Maak de salade op smaak met limoen sap, peper en zout.

Larissa van den Bosch
Redacteur

Wat ligt er op je bord?

Ik hou van lekker en gezond eten. Bloemkool en hachee behoren wel echt tot dé favorieten. Als ik uit eten ga laat ik mij graag verrassen.

Wat zit er in je glas?

Overdag voornamelijk thee, water en rond 16.00 uur een kopje koffie. Bij het eten en in het weekend een lekker wijntje.

Guilty food pleasure

Chocola, je kunt mij erin begraven!

Dit vindt u waarschijnlijk ook interessant