De keuken

Recept: lam met abrikozen en couscous


De lente hangt in de lucht. Een heerlijk culinair seizoen waarin u weer kunt werken met lamsvlees. Zet een smaakvol gerecht op tafel en verwen uw cliënten en bewoners met dit recept van culinair adviseur Martin Ambachtsheer. Bijkomend voordeel, lamsvlees is een uitstekende bron van vitamine B12.

Bereidingstijd: 30 minuten
Wachttijd: 1,5 uur
Porties: 8

Benodigdheden

Shop de ingrediënten »

  • 400 gram lamspoulet
  • 300 gram kikkererwten
  • 150 gram ui
  • 1 groene paprika
  • 100 gram tomaat
  • 10 gram knoflook
  • 75 gram abrikozen
  • 2 gram munt
  • 100 ml rode wijn
  • 2 gram gemalen komijn
  • 2 gram gemalen kaneel
  • 5 gram paprika poeder
  • 10 gram vleesbouillon
  • 20 ml olijfolie
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Week de kikkererwten een dag van te voren.
  2. Marineer het lamsvlees met de kruiden en knoflook.
  3. Snijd de groenten klein.
  4. Bak het vlees en de groenten in de olijfolie en voeg als laatste de kikkererwten toe.
  5. Blus het vlees en de groenten af met rode wijn en de vleesbouillon.
  6. Voeg de abrikozen toe en laat het geheel langzaam garen.
  7. Bind het vocht eventueel tot een saus.
  8. Breng het gerecht op smaak met peper en zout.
  9. Dit gerecht is heerlijk met couscous, maar kan ook met aardappelpuree geserveerd worden.

Larissa van den Bosch
Redacteur

Wat ligt er op je bord?

Ik hou van lekker en gezond eten. Bloemkool en hachee behoren wel echt tot dé favorieten. Als ik uit eten ga laat ik mij graag verrassen.

Wat zit er in je glas?

Overdag voornamelijk thee, water en rond 16.00 uur een kopje koffie. Bij het eten en in het weekend een lekker wijntje.

Guilty food pleasure

Chocola, je kunt mij erin begraven!

Dit vindt u waarschijnlijk ook interessant