De keuken

Recept: makreelsalade


Omega 3-vetzuren zijn voor mensen essentieel en mogen dan ook niet ontbreken in de dagelijkse voeding. Culinair adviseur Martin Ambachtsheer deelt daarom een recept voor een slaatje waar hart en vaten blij van worden. De makreel in dit gerecht zit bomvol goede vetzuren en de frisse salade is eenvoudig te bereiden.

Bereidingstijd: 15 minuten
Porties: 4

Benodigdheden

Shop de ingrediënten »

  • 400 gram makreel
  • 60 gram ui
  • 60 gram augurk
  • 4 gram bieslook
  • 60 gram mayonaise
  • 40 gram Griekse yoghurt
  • 4 partjes citroen
  • 30 gram rucola
  • 60 gram appel
  • 4 cocktail tomaten
  • Tomaten crumble
  • Peper

Bereidingswijze

  1. Snijd de appel, ui, bieslook en de augurken.
  2. Snijd de citroen.
  3. Meng wat citroendruppels door het appel mengsel.
  4. Fileer de makreel en snijd deze fijn.
  5. Meng de makreel met de mayonaise, yoghurt en het appel mengsel.
  6. Breng het geheel op smaak met wat peper.
  7. Leg wat rucola op een bord of een schaaltje.
  8. Schep hier wat salade op en garneer het gerecht met mayonaise, tomatencrumble en citroen.
  9. Als extra toevoeging kunt u ook komkommer of cressen gebruiken voor de garnering van het gerecht.

Larissa van den Bosch
Redacteur

Wat ligt er op je bord?

Ik hou van lekker en gezond eten. Bloemkool en hachee behoren wel echt tot dé favorieten. Als ik uit eten ga laat ik mij graag verrassen.

Wat zit er in je glas?

Overdag voornamelijk thee, water en rond 16.00 uur een kopje koffie. Bij het eten en in het weekend een lekker wijntje.

Guilty food pleasure

Chocola, je kunt mij erin begraven!

Makreel - gestript - 300 - 400 gram 

Bekijk product

Augurk kwarten, gurkenviertel 370 ml per pot, tray 6 potten 

Bekijk product

Griekse yoghurt, kuip 500 gr 

Bekijk product

Bieslook, zak 80 gr 

Bekijk product

Granny Smith appels, slof 6 stuks 

Bekijk product

Dit vindt u waarschijnlijk ook interessant