De keuken

Recept: frisse meloensoep


Op zomerse dagen kan het voor uw patiënten en cliënten lastig zijn om voldoende water te drinken. Terwijl het juist op dit soort warme dagen extra belangrijk is om de vochtbalans op peil te houden. Een oplossing is om vochtrijke producten in voeding te verwerken. Op die manier krijgen patiënten tijdens het eten veel vocht binnen, zonder daar veel moeite voor te hoeven doen.

Meloensoep van Martin

Een waterrijk product bij uitstek is meloen. Deze vrucht bestaat voor zo'n 90 procent uit water. De overige 10 procent bevat veel vitamine A en C, en is daarom ook nog eens erg gezond. Reden genoeg voor culinair adviseur Martin Ambachtsheer om een zomerse soep van meloen te maken.


Bereidingstijd: 15 minuten
Porties: 4

Benodigdheden

Shop de ingrediënten »

  • 1 cantaloupe
  • 25 ml limoensap
  • 20 ml honing
  • Peper
  • 2 plakken parmaham
  • Basilicum Cress

Bereidingswijze

  1. Maak de cantaloupe schoon.
  2. Bak de ham krokant
  3. Mix de meloen met de honing, het limoensap en de peper in een blender.
  4. Server de soep in een mooi kopje met de ham en maak de garnering af met basilicum cress.


Anne van Vlaenderen
Eindredacteur

Wat ligt er op je bord?

Wat mijn vriend voor me kookt. Meestal staat hij in de keuken, dus ik ben heel verwend. Wanneer ik uit eten ga probeer ik het liefst steeds iets nieuws. Daarom ben ik fan van restaurants die steeds iets anders op het menu hebben. Vis, vlees of vega, ik lust het allemaal.

Wat zit er in je glas?

Door de week water en thee, liters thee. In het weekend kan het van alles zijn: een lekker speciaalbier, goede wijn of cocktail. De klassieke Cosmopolitan blijft favoriet.

Guilty food pleasure

Pizza. ’s Avonds laat op de bank met een serie op tv.

Dit vindt u waarschijnlijk ook interessant