De keuken

Recept: meloensoepje met rode pepers


Tijdens warme dagen dient watermeloen als heerlijke dorstlesser. Serveer uw cliënten en patiënten daarom deze smaakvolle soep van watermeloen met rode pepers. Een fris en zomers voorgerecht. Bovendien goed voor de vochtbalans.

Porties: 4

Benodigdheden

Bestel de ingrediënten »

  • Halve watermeloen
  • 5 gram rode peper
  • 2 takjes munt
  • 100 gram parmaham
  • 500 ml groentebouillon
  • 50 ml druivensap
  • 12 takjes shico cress

Bereidingswijze

  1. Haal met een parisienne boortje 20 bolletjes uit de meloen.
  2. Schraap de rest van de meloen uit de schil en doe deze in een kom.
  3. Voeg de munt, rode peper, druivensap en de groentebouillon toe.
  4. Pureer het mengsel tot een gladde soep.
  5. Snijd de ham in dunne reepjes.
  6. Schep de bolletjes meloen in een soepkom of op een diep bord.
  7. Schenk de soep op de bolletjes meloen en maak de garnering af met de ham en de cress.

Anne van Vlaenderen
Eindredacteur

Wat ligt er op je bord?

Wat mijn vriend voor me kookt. Meestal staat hij in de keuken, dus ik ben heel verwend. Wanneer ik uit eten ga probeer ik het liefst steeds iets nieuws. Daarom ben ik fan van restaurants die steeds iets anders op het menu hebben. Vis, vlees of vega, ik lust het allemaal.

Wat zit er in je glas?

Door de week water en thee, liters thee. In het weekend kan het van alles zijn: een lekker speciaalbier, goede wijn of cocktail. De klassieke Cosmopolitan blijft favoriet.

Guilty food pleasure

Pizza. ’s Avonds laat op de bank met een serie op tv.

Dit vindt u waarschijnlijk ook interessant