De keuken

Recept: notenreep


Noten en gedroogd fruit zijn een ideale basis om een verantwoord tussendoortje mee te bereiden. In deze notenbar worden amandelen en dadels gecombineerd met een gevarieerde noten/vruchten mix. Het resultaat is een voedzame snack vol eiwitten, natuurlijke suikers en goede vetten.

Porties: 4

Benodigdheden

Shop de ingrediënten »

  • 75 gram noten/vruchten mix
  • 75 gram dadels
  • 75 gram amandelen
  • 1 gram kaneel
  • 10 gram honing
  • 4 aardbeien
  • 60 ml crème fraîche
  • 4 takjes honny cress

Bereidingswijze

  1. Weeg alle ingrediënten af.
  2. Doe alle ingrediënten (behalve de aardbeien, crème fraîche en cress) in de keukenmachine.
  3. Maal het geheel tot een plakkerige bal.
  4. Leg een stuk vetvrij papier in een ovenschaal.
  5. Leg het mengsel op de ovenschaal en druk deze goed plat tot ongeveer 1 à 1,5 cm.
  6. Bak deze af op 180 graden gedurende 20 minuten.
  7. Laat het afkoelen en snijd de bar in gewenste repen.
  8. Serveer de repen met de aardbeien (of vers fruit naar keuze), crème fraîche en cress.

Anne van Vlaenderen
Eindredacteur

Wat ligt er op je bord?

Wat mijn vriend voor me kookt. Meestal staat hij in de keuken, dus ik ben heel verwend. Wanneer ik uit eten ga probeer ik het liefst steeds iets nieuws. Daarom ben ik fan van restaurants die steeds iets anders op het menu hebben. Vis, vlees of vega, ik lust het allemaal.

Wat zit er in je glas?

Door de week water en thee, liters thee. In het weekend kan het van alles zijn: een lekker speciaalbier, goede wijn of cocktail. De klassieke Cosmopolitan blijft favoriet.

Guilty food pleasure

Pizza. ’s Avonds laat op de bank met een serie op tv.

Noten-fruitmix, doos 1 kg 

Bekijk product

Dadels zonder pit, bakje 800 gr 

Bekijk product

Kaneel gemalen, bus 490 gr 

Bekijk product

Aardbeien uit Nederland, doosje 500 gr 

Bekijk product

Crème fraîche 30% vet, beker 125 ml 

Bekijk product

Dit vindt u waarschijnlijk ook interessant