De keuken

Recept: parfait van advocaat


Soms zijn er niet veel ingrediënten nodig voor een tongstrelend dessert. Dat bewijst culinair adviseur Martin Ambachtsheer met deze parfait van advocaat met slagroom en pure chocolade. Een heerlijk romig nagerecht waar uw bewoners van blijven eten.


Bereidingstijd: 20 minuten
Wachttijd: 2,5 uur
Porties: 8

Benodigdheden

Shop de ingrediënten »

  • 400 ml slagroom
  • 250 ml eiwit
  • 150 ml eigeel
  • 100 gram suiker
  • 100 ml advocaat
  • 80 gram pure chocolade
  • Atsine cress

Bereidingswijze

  1. Klop 250 ml van de slagroom lobbig.
  2. Klop de rest van de slagroom stijf als garnituur.
  3. Smelt de chocolade au bain-marie en giet het in een spuitzak.
  4. Maak wat mooie ruitvormpjes op vetvrijbakpapier en laat deze afkoelen.
  5. Sla het eiwit op met de helft van de suiker.
  6. Sla het eigeel op met de ander helft van de suiker en voeg het eiwit toe.
  7. Voeg de advocaat toe.
  8. Meng alles rustig door elkaar en giet het mengsel in vormpjes of glaasjes.
  9. Laat het mengsel vervolgens bevriezen.
  10. Maak de vormpjes of glaasjes op met slagroom, chocolade, coockie crumble en cress.

Larissa van den Bosch
Redacteur

Wat ligt er op je bord?

Ik hou van lekker en gezond eten. Bloemkool en hachee behoren wel echt tot dé favorieten. Als ik uit eten ga laat ik mij graag verrassen.

Wat zit er in je glas?

Overdag voornamelijk thee, water en rond 16.00 uur een kopje koffie. Bij het eten en in het weekend een lekker wijntje.

Guilty food pleasure

Chocola, je kunt mij erin begraven!

Dit vindt u waarschijnlijk ook interessant