De keuken

Recept: pompoensoep met bruschetta


Het is weer herfst, en dat betekent pompoenen! Deze voedzame groente staat symbool voor de maand oktober, en is ook nog eens erg lekker en gezond. Culinair adviseur Martin Ambachtsheer ontwikkelde een recept voor een lekkere pompoensoep, waar u een knapperige bruschetta bij kunt serveren.

Pompoensoep met bruschetta

Benodigdheden

Shop hier de ingrediënten »

  • 700 gram pompoen
  • 1 ui
  • 150 gram wortel
  • 4 gram rode peper
  • 10 gram kervel
  • 20 mililiter olijfolie
  • 5 gram ras el hanout
  • 15 mililiter limoensap
  • 50 gram crème fraiche
  • 1/2 blokje groentenbouillon
  • 2 takjes shiso purple
  • peper en zout naar smaak
  • 400 mililiter water
  • 4 sneetjes stokbrood
  • 100 gram doperwten
  • 4 takjes salad pea

Bereidingswijze

  1. Maak de pompoen schoon en snij de pompoen in blokjes. houd 100 gram achter.
  2. Schil de wortel en snijd deze ook in blokjes.
  3. Snipper de ui en de rode peper.
  4. Fruit de ui in de olijfolie met de ras el hanout.
  5. Voeg de pompoen, wortel en rode peper toe en fruit deze mee.
  6. Blus de groentenmix af met water en voeg een half bouillonblokje toe.
  7. Kook deze zachtjes met een deksel op de pan.
  8. Kook de doperwten gaar met wat zout.
  9. Laat deze afkoelen en pureer ze met 20 gram crème fraiche en wat peper en zout.
  10. Bak 100 gram blokjes pompoen met wat knoflook, tijm en peper en zout in de oven op 180 graden.
  11. Bak het stokbrood met wat olijfolie en wat peper en zout tot een mooi goud bruine bruschetta.
  12. Spuit hier de doperwtenmousse op en leg hier de blokjes pompoen op. Garneer deze met wat shiso purple en salad pea.
  13. Snijd de kervel.
  14. Als de groenten gaar zijn voor de soep pureer je deze glad.
  15. Voeg het limoensap toe en eventueel wat peper en zout.
  16. Serveer de soep in een mooie kom. Spuit hier wat crème fraiche op en garneer je soep met wat kervel, shiso purple en de bruschetta.

Marije Kuiper
Redacteur

Wat ligt er op je bord?

Liefst veel verse groenten, vooral aubergine vind ik heerlijk. Verder vaak gerechten uit de Aziatische keuken, voor een lekkere pad thai kun je me altijd wakker maken.

Wat zit er in je glas?

Thee. Veel thee. Vooral lekkere kruidenthee en verse muntthee zijn favoriet. En in het weekend een lekker speciaalbiertje.

Guilty food pleasure

Alles met chocolade.

Pompoen Hokkaido, per stuk 

Bekijk product

Uien middel 60/80 mm, zak 1 kg 

Bekijk product

Stokbrood wit 435 gram per stuk, doos 14 stuks 

Bekijk product

Ras el hanout, marokkaanse kruidenstrooibus bus 250 gram 

Bekijk product

Biologische kervel, doos 6 potten 

Bekijk product

Dit vindt u waarschijnlijk ook interessant