De keuken

Recept: risotto en shortrib


Wilt u uw cliënten eens goed in de watten leggen, dan schotelt u hen deze shortrib met tomatenrisotto voor. Dit gerecht is bijzonder smaakvol, en zit boordevol vitamines. Zo kunnen uw cliënten er voorlopig weer tegenaan!

Bereidingstijd: 45 minuten
Aantal porties: 4

Benodigdheden

Shop hier de ingrediënten »

  • 400 gram shortrib
  • 100 ml Café de Paris saus
  • 4 takjes salad pea
  • 100 gram paddestoelen
  • 100 gram broccoli
  • 100 gram groene asperges
  • 100 gram peultjes
  • 100 gram sperziebonen
  • 150 gram risotto
  • 150 gram tomaten
  • 10 gram knoflook
  • 80 gram ui
  • 40 ml witte wijn
  • 350 ml groentebouillon
  • 8 takjes basilicum cress
  • 5 gram kappertjes
  • 40 gram Parmezaanse kaas

Bereiding

  1. Was de tomaten, pel de uien en knoflook en snijd ze klein.
  2. Zet de risotto rijst aan met wat boter en ui en knoflook.
  3. Voeg de tomaat en de witte wijn toe.
  4. Als dit vocht is opgenomen voeg je beetje bij beetje de bouillon toe tot de risotto gaar is.
  5. Blancheer de groenten na dat ze zijn schoongemaakt.
  6. De shortrib even op warmen zodat je de ribben er makkelijk uit kan halen.
  7. Snij hier mooie stukjes van en bak deze even in de boter.
  8. De cafe paris saus even opwarmen en bij de shortrib serveren.
  9. De groenten even roerbakken en op smaak brengen.
  10. Als de risotto klaar is deze op smaak brengen.
  11. Maak hier een mooi timbaaltje van en af garneren met de cress en Parmezaanse kaas en de geroerbakte groene groenten.

Britt Raafs
Redacteur

Dit vindt u waarschijnlijk ook interessant