De keuken

Recept: rode bieten risotto


Soms zijn er niet veel ingrediënten nodig voor een lekker en gezond gerecht. Dat bewijst culinair adviseur Martin met deze risotto van rode biet, bloedworst en romige geitenkaas. Zacht van structuur, maar met een lichte bite. En kleurrijk bovendien!


Bereidingstijd: 40 à 45 minuten
Aantal porties: 4

Benodigdheden

Shop de ingrediënten »

  • 500 ml rode bietensap
  • 200 gram risotto
  • 200 gram bloedworst
  • 100 gram romige geitenkaas
  • 200 gram mini bieten
  • 1 takje salad pea cress
  • 15 ml olijfolie
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Bak de risotto aan in wat olie.
  2. Voeg beetje bij beetje de rode bietensap toe tot de rijst gaar is.
  3. Bak de mini bietjes op 175 graden in de oven tot het schilletje knapperig is.
  4. Koel de bieten terug en verwijder het schilletje.
  5. Bak de bloedworst in wat olie tot u een plakkerig mengsel krijgt.
  6. Het mengsel kunt u moduleren tot quenelles.
  7. Presenteer de rijst in een mooie vorm op het bord.
  8. Maak bonbons van de bloedworst en leg deze ook op het bord.
  9. Spuit wat geitenkaas bij het gerecht en maak de garnering af met wat mini biet en een takje salad pea.

Larissa van den Bosch
Redacteur

Wat ligt er op je bord?

Ik hou van lekker en gezond eten. Bloemkool en hachee behoren wel echt tot dé favorieten. Als ik uit eten ga laat ik mij graag verrassen.

Wat zit er in je glas?

Overdag voornamelijk thee, water en rond 16.00 uur een kopje koffie. Bij het eten en in het weekend een lekker wijntje.

Guilty food pleasure

Chocola, je kunt mij erin begraven!

Dit vindt u waarschijnlijk ook interessant