De keuken

Recept: rodekool met gebakken rijst en gehaktballetjes


Met slechts enkele ingrediënten creëert u al snel een eenvoudig, maar smaakvol gerecht voor uw cliënten en patiënten. Dat bewijst culinair adviseur Martin met zijn recept voor rodekool met gebakken rijst en gehaktballetjes. Een stevige maaltijd, voor de lekkere trek.

Bereidingstijd: 25 minuten
Porties: 4

Benodigdheden

Shop de ingrediënten »

  • 400 gram rodekool
  • 150 gram uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 100 gram appel
  • 40 ml rode wijnazijn
  • 3 gram kruidnagel poeder
  • 80 gram bosuien
  • 200 gram basmati rijst
  • 40 gram zilveruitjes
  • 2 gram groentebouillon
  • druppels tabasco
  • 24 gehaktballetjes
  • olijfolie
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst gaar in de groentebouillon.
  2. Schil de appel en snijd deze in blokjes.
  3. Maak de knoflook schoon en snijd deze fijn.
  4. Spoel de rijst af met koud water.
  5. Verhit de olijfolie in een koekenpan.
  6. Fruit 100 gram uien, 10 gram knoflook, de kruidnagel en de rodekool.
  7. Blus het geheel af met de rode wijnazijn en breng op smaak met peper en zout.
  8. Bak in de olijfolie de gehaktballetjes tot deze goudbruin zijn. Leg de gehaktballetjes vervolgens op de rodekool.
  9. Voeg 50 gram uien toe aan het braadvet van de gehaktballetjes en fruit deze samen met 5 gram knoflook.
  10. Bak vervolgens de rijst mee en breng deze op smaak met tabasco, peper en zout.
  11. Voeg als laatste wat lente ui toe aan het geheel.
  12. Serveer uw gerecht met een tembaaltje gebakken rijst met de roergebakken rodekool en de gehaktballetjes. Voeg als garnering nog wat zilveruitjes toe en een takje salad pea.

Anne van Vlaenderen
Eindredacteur

Wat ligt er op je bord?

Wat mijn vriend voor me kookt. Meestal staat hij in de keuken, dus ik ben heel verwend. Wanneer ik uit eten ga probeer ik het liefst steeds iets nieuws. Daarom ben ik fan van restaurants die steeds iets anders op het menu hebben. Vis, vlees of vega, ik lust het allemaal.

Wat zit er in je glas?

Door de week water en thee, liters thee. In het weekend kan het van alles zijn: een lekker speciaalbier, goede wijn of cocktail. De klassieke Cosmopolitan blijft favoriet.

Guilty food pleasure

Pizza. ’s Avonds laat op de bank met een serie op tv.

Fijne rode kool 3 mm, zak 1 kg 

Bekijk product

Basmatirijst, zak 3 kg 

Bekijk product

Indische mini gehaktballetjes gegaard à la minute 20 gr per stuk, doos 100 stuks 

Bekijk product

Uienblokjes 5 mm, zak 500 gr 

Bekijk product

Groentebouillon pasta, bus 1500 gr 

Bekijk product

Dit vindt u waarschijnlijk ook interessant