De keuken

Recept: salade met groene asperges en tonijn


Het is elk jaar weer een feest om aan de slag te gaan met asperges. Met de komst van deze voorjaarsgroente breekt een nieuw seizoen aan en dat zien we terug in heerlijk frisse gerechten met veel groen. In dit recept combineert culinair adviseur Martin Ambachtsheer groene asperges met jonge veldsla en tonijn. Een smakelijke match, boordevol vitamines.


Bereidingstijd: 15 minuten
Porties: 4 - 6

Benodigdheden

Shop de ingrediënten »

  • 350 gram groene asperges
  • 100 gram tonijn
  • 75 gram veld sla
  • 80 gram feta
  • 100 gram tomaten
  • 1 rode ui
  • 5 gram peterselie
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eieren
  • 20 gram tuinbonen
  • +/- 5 ml citroen
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Blancheer de groene asperges.
  2. Kook de eieren gaar.
  3. Snijd de groenten en de feta klein.
  4. Giet de tonijn af.
  5. Maak een dressing van olijfolie, citroen, peper, zout en wat peterselie.
  6. Meng alles door elkaar.
  7. Maak de salade op met veldsla en voeg wat tuinbonen toe als garnering.

Larissa van den Bosch
Redacteur

Wat ligt er op je bord?

Ik hou van lekker en gezond eten. Bloemkool en hachee behoren wel echt tot dé favorieten. Als ik uit eten ga laat ik mij graag verrassen.

Wat zit er in je glas?

Overdag voornamelijk thee, water en rond 16.00 uur een kopje koffie. Bij het eten en in het weekend een lekker wijntje.

Guilty food pleasure

Chocola, je kunt mij erin begraven!

Dit vindt u waarschijnlijk ook interessant