De keuken

Recept: stamppot met zeekraal en gebakken kabeljauw


Het weer buiten is guur en nat, dus hoog tijd voor stevige winterse kost. Schotel uw cliënten en patiënten deze stamppot met zeekraal en kabeljauw eens voor. Een heerlijke, makkelijk te bereiden maaltijd. Doordat deze stamppot vis bevat, in plaats van een vette worst, is het ook nog eens erg gezond!

Zeekraal stamppot met gebakken kabeljauw

Benodigdheden

Shop de ingrediënten »

  • 1200 gram zeekraal stamppot
  • 4 stuks kabeljauw
  • 4 schijfjes citroen
  • 8 takjes borage cress
  • 12 gram groenten crumble
  • 200 gram kastanjechampignons
  • 30 gram boter
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Maak de stamppot zelf of gebruik de kant-en-klare variant.
  2. Snij de champignons door vieren.
  3. Bak deze in boter.
  4. Bak intussen ook de kabeljauw in boter en breng deze op smaak met peper en zout
  5. Leg de stamppot in een ring op een bord.
  6. Leg hier de gebakken kabeljauw bij.
  7. Garneer je gerecht met de champignons, borage cress en de crumble.
  8. Smelt een beetje boter en nappeer een beetje over de vis.

Marije Kuiper
Redacteur

Wat ligt er op je bord?

Liefst veel verse groenten, vooral aubergine vind ik heerlijk. Verder vaak gerechten uit de Aziatische keuken, voor een lekkere pad thai kun je me altijd wakker maken.

Wat zit er in je glas?

Thee. Veel thee. Vooral lekkere kruidenthee en verse muntthee zijn favoriet. En in het weekend een lekker speciaalbiertje.

Guilty food pleasure

Alles met chocolade.

Dit vindt u waarschijnlijk ook interessant