De keuken

Recept: stamppot met zeekraal en heilbot


Nu het weer lente wordt denkt u er misschien niet zo snel aan uw gasten nog eens een stamppot voor te zetten. Toch is deze lekkere, lichte stamppot heerlijk, ook nu de zon weer gaat schijnen! Dankzij de vis is de stamppot niet te zwaar op de maag, ideaal dus voor uw cliënten en patiënten.

Stamppot met zeekraal en heilbot

Bestel de ingrediënten

  • 400 - 600 gram heilbot
  • milde sambal
  • stamppot champignon/zeekraal
  • gepofte spelt
  • sakura cress
  • radijs, rood
  • radijs, wit
  • pepersaus

Bereidingswijze

1. Maak de stamppot warm.

2. Snij de radijsjes in dunne plakjes en zet deze op koud water.

3. Portioneer de vis en leg deze op een bakplaat.

4. Maak de pepersaus warm.

5. Zet de vis in de oven op 200 graden en maak deze gaar in ongeveer 5-6 minuten

6. Schep 2 bolletjes stamppot op een gaaf bord.

7. Schep er wat pepersaus naast en leg hier de vis op.

8. Maak het gerecht af met de milde sambal, gepofte spelt, radijsjes en de cress.

Britt Raafs
Redacteur

Sambalsaus mild, pot 500 gr 

Bekijk product

Kleine heilbot, bak 2 kg 

Bekijk product

Gepofte spelt, pot 225 gr 

Bekijk product

Sakura cress, doosje 1 stuk 

Bekijk product

Dit vindt u waarschijnlijk ook interessant