De keuken

​Recept: tagliatelle met zalm


Onze culinair adviseur Martin Ambachtsheer deelt weer een prachtig recept: tagliatelle met zalm en pesto. Martin: “Door de zalm in te smeren met pesto krijgt deze meer smaak. De rode peper zorgt ervoor dat de smaakpapillen hun werk beter kunnen doen. De citroenrasp en basilicum geven een heerlijk fris aroma en de tuinbonen een crunchy bite.”

Benodigdheden

Bestel de ingrediënten »

  • 400 gram tagliatelle
  • 250 ml kookroom
  • 300 gram verse spinazie
  • 300 gram zalmfilet
  • 100 gram ui
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 10 gram knoflook
  • 35 gram geroosterde tuinbonen
  • 5 gram citroenrasp
  • 1 gram rode peper
  • 3 gram basilicum
  • 30 gram pesto
  • 10 ml olijfolie

Bereidingswijze

  1. Kook de pasta beetgaar.
  2. Smeer de zalm in met de pesto.
  3. Snijd de uien en de teentjes knoflook fijn en bak even aan.
  4. Voeg de zalm toe en bak deze een minuutje mee.
  5. Voeg in etappes de spinazie toe totdat deze wat geslonken is.
  6. Schenk de kookroom erbij en breng op maak met flink wat peper en zout.
  7. Halveer de tomaatjes, meng deze met de zalm en spinazie en bak een paar minuten door.
  8. Voeg de tagliatelle toe en voeg als laatste wat citroenrasp en fijn gehakte rode peper toe aan het gerecht.
  9. Bestrooi met de geroosterde tuinbonen en wat fijn gehakte basilicum.

Marieke Pohlmann
Redacteur

Wat ligt er op je bord?

Sushi en een goede rijsttafel zijn favoriet. De oma van mijn vriend is Aziatisch en als ik daar ben, ontkom ik er niet aan loempia´s, soto ajam of rendang voorgeschoteld te krijgen, onafhankelijk van het tijdstip van de dag. Tijdens mijn reizen heb ik veel gegeten en leren eten (van struisvogel tot cavia), maar het gelukkigst word ik van verse groente, veel verse groente! Daarnaast een lekker stukje vis met eventueel wat pasta en mijn maaltijd is compleet.

Wat zit er in je glas?

Tijdens het kokkerellen over het algemeen een lekker wit wijntje of een volle rode als ik een zwaarder gerecht maak. Een avondje met vriendinnen is compleet met cocktails als mojito of caipirinha. Overdag kan ik genieten van lekkere kruidenthee of een goede cappuccino.

Guilty food pleasure?

Chocolade, absoluut chocolade! Zo'n lekkere grote brownie met stukjes pure chocolade en bosbessen... Daar mag je mij voor wakker maken!

Dit vindt u waarschijnlijk ook interessant