De keuken

Recept: Varkenskoontjes met bataat


De bataat, of zoete aardappel, verschijnt steeds vaker op het menu. Niet verwonderlijk, want de zoete, iets kruidige smaak van deze groente is erg lekker, en bovendien is deze aardappel erg gezond. De bataat zit vol met vitamine C en A, wat bijdraagt aan de weerstand van uw cliënten en patiënten.

Varkenskoontjes met zoete aardappelpuree

Benodigdheden

Bestel de ingrediënten

  • Bataat patat
  • Peultjes
  • Varkenskoontjes horeca
  • Bataatpuree
  • Pepersaus
  • Gekleurde tomaatjes geel
  • Gekleurde tomaatjes groen
  • Gekleurde tomaatjes bruin
  • Olijfolie
  • Hippo tops

Bereidingswijze

1. Doe de bataat patat in een ovenschaal met wat olijfolie, peper en zout.

2. Snij de wortel in schuine plakjes en snij de tomaatjes doormidden en blancheer de peultjes

3. Bak de bataat in de oven gaar en bruin op 200 graden.

4. Bak de koontjes in boter en roerbak de lentegroenten.

5. Zet de pepersaus au bain marie warm.

6. Leg wat bataat op een gaaf bord.

7. Schep hier wat lente roerbak op.

8. Leg hier een stukje varkenswang op.

9. Garneer het gerecht met bataat puree, pepersaus en wat hippo tops




Anne van Vlaenderen
Eindredacteur

Wat ligt er op je bord?

Wat mijn vriend voor me kookt. Meestal staat hij in de keuken, dus ik ben heel verwend. Wanneer ik uit eten ga probeer ik het liefst steeds iets nieuws. Daarom ben ik fan van restaurants die steeds iets anders op het menu hebben. Vis, vlees of vega, ik lust het allemaal.

Wat zit er in je glas?

Door de week water en thee, liters thee. In het weekend kan het van alles zijn: een lekker speciaalbier, goede wijn of cocktail. De klassieke Cosmopolitan blijft favoriet.

Guilty food pleasure

Pizza. ’s Avonds laat op de bank met een serie op tv.

Rode snoeptomaatjes, beker 250 gr 

Bekijk product

Dit vindt u waarschijnlijk ook interessant