De keuken

Recept: Varkenskoontjes met bataat


De bataat, of zoete aardappel, verschijnt steeds vaker op het menu. Niet verwonderlijk, want de zoete, iets kruidige smaak van deze groente is erg lekker, en bovendien is deze aardappel erg gezond. De bataat zit vol met vitamine C en A, wat bijdraagt aan de weerstand van uw cliënten en patiënten.

Varkenskoontjes met zoete aardappelpuree

Benodigdheden

Bestel de ingrediënten

  • Bataat patat
  • Peultjes
  • Varkenskoontjes horeca
  • Bataatpuree
  • Pepersaus
  • Gekleurde tomaatjes geel
  • Gekleurde tomaatjes groen
  • Gekleurde tomaatjes bruin
  • Olijfolie
  • Hippo tops

Bereidingswijze

1. Doe de bataat patat in een ovenschaal met wat olijfolie, peper en zout.

2. Snij de wortel in schuine plakjes en snij de tomaatjes doormidden en blancheer de peultjes

3. Bak de bataat in de oven gaar en bruin op 200 graden.

4. Bak de koontjes in boter en roerbak de lentegroenten.

5. Zet de pepersaus au bain marie warm.

6. Leg wat bataat op een gaaf bord.

7. Schep hier wat lente roerbak op.

8. Leg hier een stukje varkenswang op.

9. Garneer het gerecht met bataat puree, pepersaus en wat hippo tops




Marije K
Redacteur

Rode snoeptomaatjes, beker 250 gr 

Bekijk product

Dit vindt u waarschijnlijk ook interessant