De keuken

Recept: vis in blik


Vis past perfect in een gezond eetpatroon en is op vele manieren te bereiden. Dat bewijst culinair adviseur Martin met zijn verrassende recept voor vis in blik. Een smaakvolle en voedzame maaltijd, geserveerd in een leuk blikje.

Porties: 4

Benodigdheden

Shop de ingrediënten »

  • 1 blikje ansjovis
  • 1 blikje sardientjes
  • 2 dopjes crème fraîche
  • 2 dopjes pickles crème
  • 2 plakjes radijs
  • 2 bolletjes komkommers
  • 2 tomaatjes
  • Gepofte spelt (6 à 7 stuks)
  • 4 takjes borage cress

Bereidingswijze

  1. Schep wat piccalilly in een litermaatje en draai deze tot een crème met een staafmixer.
  2. Schep de crème fraîche en de pickles crème apart in een spuitzak.
  3. Snijd de radijs in dunne plakjes en maak van de komkommer kleine bolletjes.
  4. Maak de blikjes open en zorg ervoor dat het dekseltje aan het blikje blijft zitten.
  5. Garneer de blikjes met de dopjes crème fraîche en de pickles crème en voeg de radijs, komkommer, tomaten besjes, borage cress en de spelt toe.
  6. Serveer de blikjes met wat kleine vorkjes.

Anne van Vlaenderen
Eindredacteur

Wat ligt er op je bord?

Wat mijn vriend voor me kookt. Meestal staat hij in de keuken, dus ik ben heel verwend. Wanneer ik uit eten ga probeer ik het liefst steeds iets nieuws. Daarom ben ik fan van restaurants die steeds iets anders op het menu hebben. Vis, vlees of vega, ik lust het allemaal.

Wat zit er in je glas?

Door de week water en thee, liters thee. In het weekend kan het van alles zijn: een lekker speciaalbier, goede wijn of cocktail. De klassieke Cosmopolitan blijft favoriet.

Guilty food pleasure

Pizza. ’s Avonds laat op de bank met een serie op tv.

Ansjovis, doos 80 gr 

Bekijk product

Radijsjes, per bosje 

Bekijk product

Sardines in olijfolie, doosje 150 gr 

Bekijk product

Borage cress, doosje 1 stuk 

Bekijk product

Crème fraîche 30% vet, kuip 20 cl 

Bekijk product

Dit vindt u waarschijnlijk ook interessant